Avrupa Güreş Şampiyonasına hazırlanan Serbest Güreş takımımızın bugün önemli konukları vardı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mustafa Tuna, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Güreş Federasyonu  As Başkanı Mehmet Ayhan, Askispor kulüp başkanı Mehmet Genç ve beraberindeki heyet Elmadağ güreş kamp ve eğitim tesislerinde bulunan büyükler serbest güreş takımımızı ziyaret ettiler.

Avrupa şampiyonasına hazırlanan takımın son durumu hakkında bilgi alan başkan Tuna Bulgaristan’da yapılan son turnuvada gösterdikleri başarıdan dolayı da sporcuları kutladı. Tesislerin bahçesinde sporcularla birlikte yemek yiyen Dr. Mustafa Tuna ve beraberindekiler daha sonra salona geçerek bir süre antrenmanı izlediler. Bu arada Avrupa, Dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcumuz Taha Akgül Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya milli takım forması hediye etti. Mustafa Tuna ve beraberindeki heyet Elmadağ kamp eğitim merkezinde ve antrenman salonunda da bir süre gezerek bilgi aldılar.

Güreş sporunun Atasporumuz olması nedeniyle ayrı bir ilgisinin olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mustafa Tuna “Güreş Peygamber sporumuz. Dolayısıyla bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Bizler belediye olarak da Güreşe çok ciddi destek veriyoruz. Bünyemizde çok önemli sporcuları barındırıyoruz. Türk güreşi de son yıllarda çok ciddi atılım içerisinde. 2016 Rio olimpiyatlarında da bunu açıkça gösterdiler. Ben önümüzdeki aylarda yapılacak olan Avrupa şampiyonasında milli takımımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER