Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Kültür Sanat muhabirleri derneği tarafından bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” Kütahya ilinde devam ediyor. Etkinlik kapsamında gazetecilerle buluşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kütahya Cafer Paşa Dârülkurrâsı restorasyonunu rabbim bize nasip eyledi. 5 yıllık süremin sonunda birileri bana sorsa, ‘En hayırlı hizmetiniz hangisidir?’ dese bunu sayarım. Çünkü dünyada tek.” dedi.

Kütahya Belediyesi Meclis salonundaki açılış toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ve kültür sanat muhabirleri katıldı.

Kütahya’nın bir tarih, kültür ve sanat kenti olduğunu belirten Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya için, “Kuruluşun ve kurtuluşun beşikliğini yapmış ülkemizin bir değeri. Bu değeri inşallah sizlerin aracılığıyla daha çok kitleye tanıtma konusunda bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir’in de ifade ettiği gibi 2020 yılında planladığımız bu toplantı, rabbim bu gün hayırlı bir dönemde (ki) tam Turizm ve Kültür Haftasına denk gelen bir günde (15-22 Nisan) nasip etti. Katılımınız ve geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ YATAK KAPASİTESİNİ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR

Ilıca Harlek Termal Otel’in işletmecilik konusunda 20 yıllığına yap-işlet-devret yöntemiyle kiralanmasını sağladıklarını ve yenilediklerini belirten Işık, “Şu anda 5 yıldız almak için o işletmeciler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aradığı nitelikleri sağlamak üzere çalışıyorlar. Şu anda Kütahya’nın en yüksek yatak kapasiteli tek tesisi 230 yatak kapasitesiyle şehre hizmet veriyor. 200 ve altında yatak kapasitesine sahip birçok tesisimiz de yine şehre gelen misafirlerimize ev sahipliği yapıyor. En büyük sorunlarımızdan biri, üzerine eğileceğimiz konulardan birisi, nitelikli yatak kapasitesini artırmamız gerekiyor. Komşu illerimizle kıyasladığımızda örneğin Afyon’da 30 bine yakın 4 yıldızlı, 5 yıldızlı nitelikli yatak kapasitesi varken Kütahya’da bu 2 bin civarında ve yetmiyor, onun için artırmamız gerekiyor. Termal kapasitemiz çok yüksek, potansiyelimiz var ama 5 yıldızlı otel ve 4 yıldızlı otel niteliğinde sayılı hizmet veren altyapı olduğu için bunu artırmamız gerekiyor. Yatırımcılara da çağrımız bu yönde, inşallah yakın zamanda bunları da aşacağız. Kütahya ilinin ilk 5 yıldızlı otelinin temelini geçen yıl attık. Önümüzdeki yıl inşallah hizmete açılacak. Birkaç otel yatırımcısıyla şu anda çalışmalar devam ediyor.” dedi.

EN HAYIRLI HİZMETİM “CAFER PAŞA DARÜLKURRASI”

“Kütahya Cafer Paşa Dârülkurrâsı (Kur’an Okuma Yeri) restorasyonunu rabbim bize nasip eyledi.” diyen Başkan Işık, “5 yıllık süremin sonunda birileri bana sorsa, ‘En hayırlı hizmetiniz hangisidir?’ dese bunu sayarım. Çünkü dünyada tek, inşallah bu gezide göreceksiniz ayakta kalmış bu özellikteki yapılar içerisinde tek yapıydı bu. Nasip oldu, özel mülkiyet sınırları içerisindeydi önce kamulaştırdık. Sonra restorasyon ihalesine çıktık ve geçen yıl bunun restorasyonu tamamlandı, hizmete açtık. Şu anda müftülüğümüzle yaptığımız protokol kapsamında orijinaline uygun şekilde Cuma günleri ve haftanın belli günleri, belli saatlerde burada Kur’an okuma hizmetini veriyoruz çocuklarımıza. Müftülüğümüzün belirlediği kadroyla ve bu şekilde devam edecek, turizme kazandırmış olduk. İnşallah bahçesinin genişletilmesi yönündeki kamulaştırma süreci de tamamlandığında çevresini tamamen açmış olacağız.” ifadelerini kullandı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER