Başbakan Binali Yıldırım 2016-2017 eğitim öğretim yılsonu karne dağıtım töreninde Altındağlı öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yıl boyunca gösterdikleri emek ve gayretler için öğrencileri tebrik etti. Törende öğrencilere karne hediyesi olarak satranç takımı ve hikâye kitabı da verildi.

Altındağ Cebeci Ortaokulu’nda düzenlenen törende Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye büyüyor, gelişiyor. Büyüyen, gelişen Türkiye’nin geleceği de sizsiniz, öğrencilerimizsiniz, gençlerimizsiniz. Size çok ama çok güveniyoruz. Çünkü Türkiye’nin geleceğini size emanet edeceğiz. “ diye konuştu.

“2019 yılına kadar Türkiye tekli eğitime geçecek”

2019 yılına kadar Türkiye’nin tekli eğitime geçeceğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin her yerinde artık sabahçı-öğlenci olamayacak. Öğrenci sabah gelecek, akşam çok karanlığa kalmadan gidecek. Daha rahat. Analar, babalar da çocuklarını merak etmeyecek. 2019’a kadar 71 bin derslik yapmamız gerekiyor, sadece Ankara 7 binden fazla derslik yapıyor. En fazla 10 şehirde problemimiz var, diğerlerinde sorun yok, diğerleri hazır.” dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de hazır bulunduğu törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu da katıldı. Düzenlenen törenden sonra Başbakan Binali Yıldırım ve törene katılanlar Cenab-ı Ahmet Paşa Camisi’nde Cuma namazı kıldı.

 

 

 

CEVAP VER