ABD’li kit uçak imalatçısı Lancair iki kişilik yeni uçağı Barracuda’yı tanıttı.

Tamamen kompozit malzemeden üretilen Barracuda’nın bir 2/2/2 önerisi olduğunu belirten Lancair Başkanı Conrad Huffstutler; 2 koltuklu uçağın 200 knot sürate ve 200 bin dolar fiyata sahip olacağını söyledi.

Lancair’in çığır açan dört kişilik uçağı Mako’nun en iyi özelliklerini aldıklarını belirten Huffstutler,  yapım süresi ve bütçe açısından en az yatırımla maksimum performans isteyen pilotlar için giriş seviyesi bir Lancair oluşturduklarını söyleyerek çift kişilik uçak pazarından büyük bir pay almayı umduklarını dile getirdi.

10-12 KNOT İLAVE SEYİR SÜRATİ

Mako’nun otomatik olarak içeri çekilebilen burun iniş takımının kullanıldığı Barracuda, pervanenin arkasında oluşan türbülans temizlendiği için 10-12 knot’lık ilave seyir hızına kavuşuyor. Otomatik olarak kapanıp açılabilen burun iniş takımı kalkış ve inişlerde pilotun hiçbir işlem yapmasına gerek bırakmıyor.

210 beygir gücünde Lycoming O-390-X motoruna sahip olan uçağın gövde, motor, pervane ve aviyoniklerin dahil olduğu kiti 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 200 bin dolar fiyatla satışa sunulacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER