2018 Bahreyn GP’sinin ikinci antrenman seansında en hızlı isim Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen oldu.

Bahreyn’deki ikinci antrenman seansı karanlık koşullarda yapılırken, güneşin batmasıyla birlikte pist sıcaklığında düşüş yaşandı.

Yarış ve sıralama turları aynı saatte yapılacağı için derecelerin daha temsili olacağı düşünülüyordu ve soğuyan pistten pek çok isim spin attı veya pist dışına taştı.

Marcus Ericsson spin atan ilk isim olurken, Sergey Sirotkin spin atan  bir başka isim oldu. Her iki isim de temas yaşamadan piste dönse de lastiklerine zarar verdiler.

Daniel Ricciardo ve Lewis Hamilton başta olmak üzere pek çok isim pist dışına taşarken, Valtteri Bottas ve Ricciardo pist üstünde karşı karşıya geldiler ve temas yaşadılar. Her iki ismin de aracında büyük bir sorun olmazken yollarına devam ettiler. Sergio Perez ve Romain Grosjean da ilk virajda yan yana geldiler.

Tüm bunların yaşandığı ikinci antrenman seansını Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, süper yumuşak lastikle attığı 1:29.817’lik turuyla ilk sırada tamamladı.

Ferrari pilotu, son 15 dakikaya girilirken, sağ ön lastiğin yerine takılamaması sonucu durmak zorunda kaldı ve seansa erken veda etti.

Ferrari’den takım arkadaşı Sebastian Vettel, ikinci ve üçüncü sektörde en iyi dereceleri yapsa da takım arkadaşından 0.011 saniye yavaş kaldı ve ikinci oldu.

Süper yumuşak lastiklerle 1:30.380 ve 1:30.472 yapan Valtteri Bottas ve Lewis Hamilton ikilisi, seans boyunca araçtan şikayetçilerdi ve pist dışına taşmaktan kurtulamadılar. Sonuç olarak Bottas 0.5, Hamilton ise 0.6 saniye daha yavaş kalarak üçüncü ve dördüncü oldu.

Red Bull sürücüleri Max Verstappen ve Daniel Ricciardo, süper yumuşak lastiklerle attıkları turlara rağmen 0.9 saniye geride ancak beşinci ve altıncı olabildiler.

Nico Hulkenberg 1:31.220 ile orta grubun en iyi ismi olurken, Toro Rosso Honda pilotu Pierre Gasly sürpriz şekilde 1:31.232’lik derecesiyle sekizinci olmayı başardı.

McLaren’da Fernando Alonso ve Stoffel Vandoorne sessiz bir gün geçirdiler ve 1:31.281 ve 1:31.422 ile dokuzuncu ve onuncu oldular.

Haas pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen, beklentilerin aksine gerilerde kaldılar ve ancak 11. ve 15. olabildiler.

Force India’da Esteban Ocon ve Perez 13. ve 14. olurken, Sauber’de Charles Leclerc ve Ericsson 16. ve 19. oldular.

Bahreyn GP’sinin üçüncü antrneman seansı 7 Nisan Cumartesi 15:00’te gerçekleştirilecek (tr.motorsport.com)

CEVAP VER