Amerikan Hava Kuvvetlerinin Afganistan Görev Gücü Komutanı Tümgeneral James Hecker, terör örgütü Taliban’ın Amerikan ve Afgan Hava Kuvvetlerinin gerçek gücünü şu ana kadar görmediğini belirtti.  

Örgütün finans kaynaklarını ortadan kaldırmak için sadece A-10 uçaklarını değil ABD Hava Kuvvetlerinin F-22, F-16, B-52, MQ-9 (SİHA) ve donanmaya ait F-18 savaş uçaklarının da desteğini alacaklarını söyleyen Tümgeneral Hecker, “Taliban halen Amerikan ve Afgan hava kuvvetlerinin gerçek gücünü hissetmedi” dedi.

ÖRGÜTÜN FİNANS KAYNAKLARI KURUTULACAK 

Güney Asya Politikasında kendilerine verilen yetkileri kullanacaklarını ve yasadışı uyuşturucu üretim ve satışıyla uğraşan Taliban’ı en savunmasız olduğu durumlarda vurmaya devam edeceklerini belirten Tümgeneral Hecker, örgütün finans kaynaklarının bu şekilde çökertileceğini söyledi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

3 YORUMLAR

  1. ABD, Taliban saldırılarını kaldıraç olarak kullanıp Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan bütün savaş uçaklarını bölgeye yığmanın bir yolunu arıyor galiba. Sonra da bölgeyi istikrarsızlaştırmaya hız verecek.

  2. Suriye ve Irak’ta IŞİD’i “Şimdilik” rafa kaldırmışlardı. Aç… Kapa… yapıyorlar. Brett Mcgurk Afrin Harekatı’nın ardından IŞİD’i tekrar raftan indirme sinyalleri veriyor. Bu terör örgütünün hamilerinden John Bass’da Afganistan’a gitti. İŞİD’lileri kendi etrafında topluyor. Bunlar hiç tekin insanlar değil.

CEVAP VER