Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından belirlenen takvime göre geçtiğimizi hafta Söke Güllübahçe’de startı verilen deve güreşleri, bu hafta Atça ve Karpuzlu’da yapılacak. Aydınlı güreşseverler yılın ikinci güreşleri için bugün güreş alanlarına akın edecek. 

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin en önemli kış eğlenceleri ve kültür organizasyonları arasında yer alan ve her çatımın binlerce kişi tarafından izlendiği deve güreşleri sezonu 2017-2018 dönemi geçtiğimiz hafta Söke ilçesine bağlı Güllübahçe Mahallesinde başlamıştı. Bugün, Aydın’ın Karpuzlu ilçesi ile ve Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’nde yapılacak olan yılın ikinci güreşleri birçok güreşseverleri buluşturması bekleniyor. Kış mevsimine adeta renk katan deve güreşi şenliklerinde Aydın başta olmak üzere, Muğla, İzmir, Denizli, Balıkesir ve Çanakkale illerinden birçok pehlivan deve mücadele edecek.

GÜREŞLERE DAVET ETTİLER
Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya ile Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, bugün yapılacak olan güreşler için vatandaşları güreşlere davet etti. Başkan Ozan bütün Aydınlıları güreşlere beklediklerini ifade ederek, “Karpuzlu Belediyesi, Geleneksel 4’ Üncü Alinda Deve Güreşi Festivalimiz, yarın Şehit Ömür Nam Parkı yanındaki Karpuzlu Arena da yapılacaktır. Güreşimizde bölgemizin namlı develeri güreşecek olup, güreşimiz, bayanlara, çocuklara ve engelli vatandaşlarımıza ücretsizdir. Deve güreşimize tüm Aydınlı vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. (Ses Gazetesi)

CEVAP VER