10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısı ile Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Bir Kutlama Mesajı yayımladı.

Sinan Burhan, Evrensel basın meslek ilkeleri olan; kamu yararını, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışla yapılan meslek icrası, toplumun basına duyduğu güveni daha da artacaktır. Basının itibarı bizler için önemlidir. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya hepimizin arzusudur, Demokrasinin sağlam temellere oturtulmasında Gazetecilerin ve dolayısı ile medyanın çok önemli bir yeri vardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Burhan Özellikle Yerli ve Milli bir yaklaşımla görevlerini icra eden Yerel medyanın yüksek maliyetler nedeni ile elinin kolunun bağlandığını, nefes alamaz hale geldiğini vurgulayarak, Anadolu Medyasının bu milletin sesi kulağı Ülkesinin can damarı olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.  

Burhan, Anadolu Medyasının bu milletin vicdanı, sesi, kulağı, Ülkesinin de can damarı olduğunu vurgulayarak, “Anadolu medyası için gerekli düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerekir” açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin her türlü zorluklara rağmen görevlerini fedakârlıkla yaptıklarına işaret eden Burhan, “Her zaman haber peşinde, her türlü toplumsal olaylarda, afetlerde, savaşlarda, canlarını hiçe sayarak geçen bir yaşam biçimidir gazetecilik. Her türlü zorluklara göğüs geren çalışan gazetecileri takdir ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden tüm basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz dedi.

CEVAP VER