Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 19 Mart 2024’te oda üyeleri ile katılımın bir hayli yüksek olduğu iftar buluşması gerçekleştirdi. İftar programından sonra Sonsöz Gazetesi’nde “Ankara Emlakçılar Odası, Gölbaşı’nda düzenlediği iftar yemeğinde sınıfta kaldı. Basın mensuplarını iftar yemeğine davet eden Ankara Emlakçılar Odası, davete katılan gazetecileri ayakta bıraktı” yer alan ifadelere Hakan Akçam cevap verdi. Akçam, “Hakkımızda yazılanları kabul etmiyor, bize haksızlık yapıldığını düşünüyoruz” dedi.

“HABERİ YAPAN KİŞİ KİŞİSEL DAVRANMIŞTIR”

ATEM Başkanı Hakan Akçam, Sonsöz Gazetesi muhabiri Ali Baran Fayık’ın haberinde yer alan ifadeleri kabul etmediğini belirterek, “Özellikle Ankara basınını ve temsilcilerini her zaman başımızın üstünde tutan bir odayız. Haftanın hangi günü, günün hangi saati olursa olsun basın mensuplarımızdan gelen röportaj tekliflerini, yönelttikleri soruları asla ‘vaktimiz yok’ diyerek geri çevirmemiş, kendilerine günün her saatinde elimizden geleni yapmışızdır. Keza iftar gibi birçok programımızda da basınımızı davet etmiş, onlar için masa rezerve etmişizdir. 19 Mart’ta gerçekleşen iftarımızda da basın mensupları için aynı özveriyi gösterdik. Fakat Ankara’nın önemli gazetelerinden olan Sonsöz Gazetesi’nde çıkan haber hem bizi üzmüştür hem de bize haksızlık yapıldığı kanısını doğurmuştur. Çünkü haberi yapan Ali Baran Fayık’ın, ‘Gazetecilerin tepkileri üzerine kapı ağzında üç kişilik yer ayırtıldı’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Ali Baran Fayık programa 19.03’te geldiği ve programa katılım bir hayli yüksek olduğu için masaya başkaları yerleştirilmiştir. Diğer iki kişinin kendisi gibi gazeteci olmadığı da öğrenilmiş, buna rağmen Ali Baran Fayık’la birlikte gelen 2 kişi gazeteci olmamasına rağmen ikramlarımız kendilerinden esirgenmemiştir. Buna rağmen sonrasında odamıza yönelik gerçeği yansıtmayan ifadeler kaleme alınmıştır.

Biz büyütecek bir şey olmadığını, gazeteci arkadaşın kişisel davrandığını düşünüyoruz. Zira bir haberin ‘haber değeri’ taşıyabilmesi için kanaatimizce kamuoyunu yakından ilgilendirmesi, kamuoyunun menfaatine yönelik hareket etmesi gerekmektedir. Hakkımızda çıkan haberin ne yazık ki kamuoyunun menfaatiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi, kamuoyunu meşgul etmektedir. Kasıtlı olarak basın mensubu ayakta bırakılmamış, özetle kendisi programa geç geldiği için masaya başkaları oturtulmuştur. Bunun yanı sıra hakkımızda yapılan haberi kesinlikle kabul etmiyor, hem odamıza hem de şahsımıza haksızlık yapıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullanarak basında çıkan habere cevap vermiştir. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER