Ankara’da çocuklara yönelik bilim gezileri düzenleyen Çankaya Belediyesi, ortaokul öğrencilerini ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’ne götürerek bilimle buluşturdu. Çocuklar açık alanda sergilenen askeri uçaklara büyük ilgi gösterdi.

Uğur Mumcu Parkı içinde bulunan Bilim ve Teknoloji Evi’nde çok sayıda öğrenciye son teknolojiler hakkında bilgi verildi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ DOLU BİR GÜN

Bilim gezileri kapsamında ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’ne gezen Aziz Altıpınar Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri bilimin birçok farklı yönüyle buluştu.

Selçuklulardan Hititlere ve Atatürk dönemine kadar farklı tarihsel dönemlerde insanların yaşamları hakkında bilgiler alan, sağlık amaçlı kullanılan aletlere, ev eşyalarından tarımsal makinelere kadar birçok bilimsel gelişmeyi bir arada görme imkanı bulan çocuklar keyifli ve verimli bir gün geçirdi.

Uygulamalı Bilim Merkezi olarak hazırlanan bölümde bilimsel çalışmalar hakkında bilgi alan çocuklar açık havada sergilenen askeri uçakları ve eski trenleri de merak ve heyecanla incelediler. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER