ABD’li Coulson Havacılık, yangın söndürme uçağına dönüştürmek üzere Norveç’ten beş C-130H askeri nakliye uçağı satın aldı.

Norveç Savunma Malzemeleri Ajansı (NDMA)’dan satın alınan ve Arizona, Tucson’daki Davis-Monthan Hava Kuvvetleri Üssü’nde depolanan beş uçağın resmi devir-teslim işlemlerinin bu yılın sonunda ya da 2020 yılı başında yapılması planlanıyor.

Norveç Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait uçakların Mart 2018’de başlayan satış sürecinde altı şirket teklif verdi. Sadece Coulson Havacılığın gerekli belgeleri tamamlayabildiği satışlar ABD Yetkilileri, Norveç Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Savunma Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bu C-130H’lerin en yüksek standartlarda tutulduğunu söyleyen Coulson Havacılık Başkanı Britt Coulson, “Yapacağımız değişiklikler ve yeni bir cam kokpitle birlikte gelecek yıllarda halka hizmet etmeye devam edecekler.” dedi.

Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen de, “Bu uçaklar Norveç Savunması için çok önemliydi ve şimdi sivil amaç için de faydalı olacaklarından memnunum” ifadelerini kullandı.

Coulson Havacılık, C-130Q ve C-130H modellerini 2013 yılından beri işletiyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER