Bu yılın Hızlı ve Karadenizli’si, Red Bull Formulaz’ın şampiyonu Ahmet Gül oldu. Kadınlar kategorisinde ise Sündüz Özel birinciliği elde etti.

Red Bull Formulaz’ın dokuzuncu yılında adını zirveye yazdıran yarışçı üçüncü kez Ahmet Gül oldu. Gül, 2014 ve 2015 yıllarında da yarışın en hızlı ismi olmuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın da katılımlarıyla Rize’nin Tunca Beldesi’nde gerçekleşen etkinlikte tahta arabasıyla rakiplerini geride bırakarak birinciliği göğüsleyen Ahmet Gül, tabiri caizse Fırtına Deresi gibi aktı. Bu yıl ilk kez düzenlenen kadınlar etabındaysa Sündüz Özel birinci oldu.

Bu yarışta motor yok, ama akıl çok. Çünkü tahta arabaları yarışa hazır hale getirmek gerçekten ince bir çalışmanın ürünü. Yarışmacılar uzun bir hazırlık sürecinin ardından, deneme yanılma yöntemiyle “ideal” aracı üretiyorlar. Ahmet Gül de tüm yarışmacılar gibi, özel olarak hazırladığı tahta arabasıyla yarışa katıldı.

ÇOCUKLARININ HAZIRLADIĞI ARABAYLA YARIŞTI

Çocuklarının hazırladığı arabayla yarışa katılan kadınlar birincisi Sündüz Özel, “Kendi köyümüzden aşağı birkaç kez çocukların aracıyla inmişliğim var. Bu tecrübem sayesinde yarışı kazandım.” dedi.

Tüm yarışmacılar 1,6 kilometrelik parkuru yer yer saatte 80 km hıza kadar ulaşarak en kısa sürede tamamlamaya çalıştılar. 10 derecenin üzerine çıkan eğimin yanında sert virajlarıyla oldukça zorlu bir parkurda yarıştılar. Erkeklerde ikinciliği Recep Çakır, üçüncülüğüyse geçtiğimiz yılın şampiyonu Serhat Kurkut göğüsledi.

Karadeniz insanının kıvrak zekasını, yaratıcılık ve tasarım ile buluşturan Red Bull Formulaz’da tasarım ödülünü ise bu işin piri olan İsmail Avni Bayrak kazandı.

Yunus Günçe “Maksat eğlence” diyor
Bu yılın Hızlı ve Karadenizli’si, Red Bull Formulaz’ın şampiyonu Ahmet Gül
Yarışlar halat ile çıkartılan sesle başlıyor
Trabzon ve Giresun gibi birçok ilden katılımcı var
Selamet Tepesi şenlik yeri gibiydi
Bu yarışın kendine has kuralları var
Bu yıl Yunus Günçe de yarıştı
Bu yarışta kaza yapmak bile eğlenceli
Formulaz’da bir ilk: Kadınlar pistte
Karadeniz kadınları kıran kırana yarıştı
İşte Mehmet Gül ve meşhur Lazbulans
Bitmeyen horon yapmışlar
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Red Bull Formulaz pistinde
Ahmet Gül hedefe kilitlenmiş
Red Bull Formulaz 2017 erkekler podyumu
Red Bull Formulaz’da bu yıl kadınlar da yarıştı
Ahmet Naci Aytemiz’de oradaydı

 

CEVAP VER