Türkiye’nin ilk tünel açma makinesi (TBM) ASO üyesi E-Berk firması tarafından yapıldı. ASO Meclis Üyesi Özgür Savaş Özüdoğru’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu firma, düzenlenen törenle makineyi üretim bandından indirdi.
Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri başkanları, sanayiciler ve çok sayıda bürokrat katıldı.
E-Berk Türkiye’nin ilk tünel açma makinesini üretirken, Türkiye’yi de böyle bir makine üreten dünyada sekizinci ülke yaptı.
ASO Başkanı Özdebir törende yaptığı konuşmada, E-Berk firmasını ilk sıyırıcı diskleri yapmaya başladığı günden bu yana yakından takip ettiğini belirterek,“Özgür Savaş Özüdoğru’yu tebrik ediyorum. Bu süreçte yaşadığı bütün zorlukları biliyorum. Beraberce bunları aşmaya çalıştık ve ortaya bu ürün çıktı ve Türkiye’nin gururu oldu. Bana göre bundan sonrası artık daha kolay. 3.25 metre çapındaki bu makinenin daha büyüklerini en kısa zamanda üreteceğine inanıyorum” dedi.
Sanayicilerin çalışanlarla birlikte olduğu zaman bir değer oluşturduğuna da dikkat çeken Özdebir, “Biz çalışanlarımızla beraber bir bütünüz. Ülkemiz için çalışanlarımızla birlikte bir değer yaratıyoruz. Bu makineyi Türkiye’ye kazandıran girişimcimizi ve emeği geçen bütün çalışanlarını kutluyorum. Ankara’ya ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

CEVAP VER