Ankara’nın Mamak İlçesinde posta dağıtımında bugünlerde sıkıntı yaşanıyor. Dağıtım elemanı azlığından kaynaklandığı belirtilen bu durum özellikle Abidinpaşa Mahallesi ve civar semtlerde daha belirgin olarak hissediliyor.

1 Eylül – 25 Ekim döneminde üç dağıtıcı değiştiği ve bir postacının en az üç mahalleye bakmak durumunda olduğu ve işlere yetişemediği iddia ediliyor.

Bekledikleri gönderi aylarca ellerine ulaşmayan mahalleli ise ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor. Ayrıca birçok binada güvenlik nedeniyle kapıların kilitli olması ve postacıların posta kutularına erişememesi dolayısıyla postalar gelişigüzel, uluorta bırakılıyor, bazen de apartman girişinde kapı altlarından atılmaya çalışılıyor.

Dolandırıcıların kol gezdiği bir dönemde yaşıyoruz. Dağıtımda yaşanan bu tür aksaklıklar da tabiri caizse bu işin tuzu biberi oluyor. Tıpkı sosyal medyada ve internet ortamında olduğu gibi kâğıt ortamındaki mahrem kişisel bilgilerin de emin olmayan kişilerin eline geçmesine ve istenmeyen olayların gelişmesine yol açabiliyor. Mahalli idarelerin, yerel yönetimlerin ve posta idaresinin bu konuda gerekli önlemleri alması halinde halkımızın mağduriyet yaşaması engellenebilir. 2023 vizyonuyla ilerleyen ülkemizde bu konuda da umarız refah düzeyi üst seviyelere taşınır.

 

 

CEVAP VER