Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, bir süredir ülkemizin çeşitli şehirlerinde devam eden kültür-sanat yarışmalarının finali, 13- 14-15 Mayıs tarihlerinde Ankarada düzenlenecek.

Mart ayından bu yana Erzincan, Mardin, Adana, Kayseri, İzmir, İstanbul ve Rize’de devam eden kültür ve sanat etkinliklerinin Türkiye Finalleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ile 13-14-15 Mayıs tarihinde Ankara’da, ünlü isimlerin konuk olarak katılımı ile gerçekleşecek.

Bilgi Yarışması Kim Bilir?, Türk Müziği Yarışması Sahne Sırası Sende, Şiir Yarışması Bir Şiir Bir Nefes ve Tiyatro Yarışması Hayallerini Sahneye Taşı” yarışmalarının kazanan illeri, Gençlik Spor Bakanlığı’nın Ankara Altındağ’da bulunan Bakanlık Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşecek dev organizasyon ile belli olacak. Ünlü isimlerin de konuk olarak katılım göstereceği ve her biri alanında uzman akademisyenlerin juri olarak genç yetenekleri değerlendireceği kültür-sanat yarışmalarının kazananlarını ise, unutulmaz bir yurt dışı tatili bekliyor olacak.

GENÇ TİYATORCULARA ÜNLÜ İSİMLERDEN BÜYÜK DESTEK

13 Mayıs Pazar günü düzenlenecek “Hayallerini Sahneye Taşı” Tiyatro Yarışması’nın Finali, uzun süredir yurdun 7 bölgesinde, çeşitli şehirlerde düzenlenen elemelerde başarılı olan 5 il grubunun kıyasıya rekabetine ev sahipliği yapacak.

Ünlü tiyatro sanatçıları; Çetin Altay, Erdem Baş ve Cengiz Küçükayvaz da finalde yarışmacılar ile bir araya gelerek onlara destek olacak.

FETTAH CAN OĞUZHAN KOÇ VE YUSUF GÜNEY, SAHNE SIRASI SENDE İÇİN GELİYOR

14 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan “Sahne Sırası Sende” Şarkı Yarışması Türkiye Finali’nde ise, yazdığı şarkı sözleri ve albümleri ile milyonların sevgilisi haline gelen Fettah Can’ın yanı sıra, son dönemin parlayan isimlerinden Oğuzhan Koç ve Rafet El Roman’ın Türk müziğine kazandırdığı yetenekli şarkıcı Yusuf Güney, yetenekli gençlerle bir arada olacak.

ÜNLÜ ŞAİRLER BİR ŞİİR BİR NEFES İÇİN GELİYOR

15 Mayıs Salı günü gerçekleşecek olan ‘Bir Şiir Bir Nefes Yarışması Türkiye Finali’ için, şiirleriyle gönüllerde taht kurmuş olan Nurullah Genç, ezgileriyle gönül teline dokunan Mustafa Demirci ve enfes sesiyle kulakların pasını silen Mustafa Cihat Genç gönüllerden gelen şiirlere şahit olmak için gençleri yalnız bırakmayacak.

TÜRKİYENİN 81 İLİNDEN GELEN 173 KİŞİLİK TEMSİLCİ GENÇLER OSMAN AŞKIN BAK İLE ANITKABİRDE

15 Mayıs Salı günü ise yoğun bir program gençleri bekliyor olacak. 1 kız ve 1 erkek olmak üzere, toplamda 81 il temsilcisi programda bulunacak. Ayrıca yurtdışından gelecek olan 11 kişilik kafile ile birlikte toplamda 173 kişilik grup, Türkiye Cumhuriyeti Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya gelecek. Kafile, Bakan Bak ile birlikte 19 Mayıs Gençlik Haftası’nın açılışını yapmak üzere Salı sabahı Anıtkabir’e çelenk bırakacak.

Organizasyon, sabah saat 10:30’da “Kim Bilir?” bilgi yarışması Türkiye Finali ve sonrasında saat 14:00’te “Bir Şiir Bin Nefes” şiir yarışması Türkiye Finali ile devam edecek. Şiir yarışmasında ünlü şairler Nurullah Genç, Mustafa Demirci ve Mustafa Cihat Genç, yarışmacılar ile bir araya gelecek.

TEMSİLCİ GENÇLER, CUMHURBAŞKANININ HUZURUNDA

19 Mayıs Cumartesi akşamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinden ve yurtdışından gelen temsilci gençleri Beştepe’de iftar yemeğinde ağırlayacak ve uzun süredir devam eden bu önemli organizasyon için katılımcıları tebrik edecek.

CEVAP VER