Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlenen ve günün en önemli mücadelesi olan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Koşusu’nu (KV-6) Nasri Artar’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu doru erkek safkan KIZILŞAHİN (Unaccounted For – Berraksu / Sri Pekan) jokeyi Ayhan Kurşun ile kazanmayı başardı.

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının start aldığı  Ankara Gazeteciler Cemiyeti Koşusu, çim pistte 1400 metre mesafe üzerinden gerçekleşti. 9 başarılı safkanın birincilik için mücadele verdiği ve keyifli bir mücadeleye sahne olan koşunun ikinciliğini, kır safkan ARSEN LUPEN (Victory Gallop – La Bamboocha / King of Kings) elde ederken, SPEEDY GUNNER (Cuvee – Dartimillion / Robellino) üçüncü, SERSERİ (Bushranger – Aurora Lights / Fantastic Light) ise tabelayı tamamladı.

6 koşu aranın ardından birincilik elde etmeyi başaran KIZILŞAHİN ayrıca, Yalçın Batur Koşusu (KV-6) galibi, Kızılay Koşusu (KV-6) ikincisidir.

Kazanan KIZILŞAHİN için koşunun bitiriş derecesi 1.22.08 olurken, farklar 1/2 Boy – 3 Boy – 1,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Nasri Artar’a plaketini Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin verdi.

Safkanın jokeyi Ayhan Kurşun’a plaketini, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı verirken, günün anısına Ankara Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt’a ise plaketini Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna verdi.

Törene TJK Asli Üyesi Hayrettin Karamazı ile Ankara Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri de katıldı.

CEVAP VER