Anadolu Yıldızı-2019 Müşterek Fiili Arama Kurtarma Tatbikatı, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arama Kurtarma unsurlarının katılımıyla icra ediliyor. Tatbikat, Ege Denizi’nin Türk Arama Kurtarma Bölgesi’nde icra ediliyor. 

Tatbikatta TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Arama Kurtarma unsurlarının müşterek bir senaryo içerisinde, birlikte arama-kurtarma harekatı icra edebilme yeteneklerini geliştirmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda  TSK Arama Kurtarma Teşkilatı ile Türk Arama Kurtarma Teşkilatı komuta kontrol sistemlerini denemek, arama kurtarma tatbikatı esnasında ortaya çıkabilecek aksaklıkları tespit etmek ve gidermek de tatbikatın amaçları arasında yer alıyor. 

Tatbikatın hedefleri arasında ise TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı arama kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerinin denenmesi, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde işbirliği ve koordinasyonun en üst düzeye çıkarılması,  TSK Arama Kurtarma Teşkilatı ile Türk Arama Kurtarma Teşkilatı arasındaki koordinasyon hususlarının denenmesi, senaryo kapsamındaki olayların uluslararası camiaya duyurulması ve tatbikata katılan tüm unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerin geliştirilmesi bulunuyor.

CEVAP VER