Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik tarihinden alan Anadolu Ateşi, geçtiğimiz akşam İstanbul Açıkhava Gösteri Merkezi – Yenikapı’da sahne aldı. Ayasofya’dan izler de taşıyan gösteri aynı zamanda Anadolu Ateşi’nin 20. yıl coşkusuna sahne oldu.

Türkiye’nin farklı yörelerine ait halk danslarını, Anadolu’nun kültürel tarihi ve müziğiyle  harmanlayarak sahneye taşıyan Anadolu Ateşi, Balkanlar’dan Kafkaslara, doğudan batıya kadar birçok yörenin halk oyunlarını farklı kostümlerle sergiledi.
Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen ”İlk Dans Öğretmenimize Saygıyla…” görselinin sahnedeki perdeye yansıtılmasının ardından ”Tanrıların Dağı – Nemrut Ateş Töreni” gösterisiyle başlayan muhteşem gecede, araçları ile İstanbul Açıkhava Gösteri Merkezi’ni dolduran konuklar soluksuz izledikleri ilk bölümün ardından, ikinci bölümde de nefes kesen performanslara tanık oldular.

Ayasofya’dan izler de taşıyan gösterinin ikinci bölümünde büyüleyici kareografilerle Anadolu Ateşi’nin daha nice yirminci yıllar kutlayacağının sinyallerini veren dansçılar seyirciler tarafından ayakta alkışlanıp, klakson ve sellektörlerle ödüllendirildiler.
Yaklaşık iki buçuk saat süren etkinliğin finalinde devasa Türk bayrağı eşliğinde sahneye çıkarak seyircileri öğrencileriyle birlikte selamlayan Mustafa Erdoğan’da, 20. yıl coşkusunu yaşadı. 

Mustafa Erdoğan

CEVAP VER