Avustralyalı uçuş okulu SFC Sydney Flight College, altı yeni Piper Archer TX’ten ilkini teslim aldı.

Avustralya için son zamanlardaki en büyük filo siparişlerinden birini veren ve ilk Archer’ı 1996 yılında satın alan SFC’nin 25 yıl sonraki bu yatırımı Piper markasına olan bağlılığı gösteriyor.

Açılımı “Schofields Flight College” olan SFC, faaliyetine elli yıldan uzun süre önce Schofields Havaalanında başladı ve günümüzde Ticari Pilot Lisansı ve Havacılık Diploması için yılda dört sınıf/grup için eğitim veren bir uçuş kulübüne dönüştü.

Teslimatla ilgili konuşan Piper’ın Avustralya’daki bayi ortağı Airflite Uçak Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Jones, “Bu, Airflite, SFC ve Piper için gerçekten önemli bir olay ve heyecan verici bir kilometre taşı.” dedi.

Altı yeni Archer TX’ten ilkini teslim aldıklarını söyleyen SFC Başkanı Frank Peronace, “Garmin G1000 NXi ile donatılmış bu yeni nesil yakıt enjeksiyonlu eğitim uçağı, üyelerimizin gelişmiş bir cam kokpit ile değerli uçuş deneyimi kazanmalarını sağlayacak. Öğrencilerimiz, havacılık kariyerlerini üzerine inşa edecekleri güçlü bir uçuş temeline sahip ticari pilotlar olarak mezun olacaklar.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER