Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Nike Türkiye iş birliği ile İstanbul’da 5 okulda yaklaşık 2 bin çocuğa fiziksel hareketsizliği yenme, spor dallarını tanıma ve sosyalleşme imkanı tanıdığı Aktif Çocuklar Projesi, 2017/2018 eğitim – öğretim yılına başladı.

TMOK, Nike iş birliği ile geliştirilen ve çocuklara yönelik hazırlanan özel spor aktiviteleri ile toplum sağlığını tehdit eden fiziksel hareketsizlik ile mücadele etmeyi amaçlayan Aktif Çocuklar Projesi kapsamında 5 ilkokulda, yaşları 6 ile 10 arasında değişen çocuklar için okulların spor salonunda çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştiriliyor.  Spor eğitmenleri eşliğinde Cumartesi günleri 1,5 saat süresince yapılan aktivitelerde denge, farkındalık, el-ayak-göz koordinasyonu, kas hakimiyeti, kuvvet gelişimi, spesifik motorik kuvvetlerin gelişimi çalışmalarının yanı sıra eğlenceli oyunlara da yer veriliyor. Aktiviteler aynı zamanda atletizm, hentbol, voleybol ve basketbol gibi popüler sporların temel tekniklerinin eğitimini de içeriyor.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Ayda Uluç, Aktif Çocuklar Projesi’nin yeni eğitim – öğretim yılına başlaması ile ilgili olarak:“Aktif Çocuklar Projesi’nin dördüncü yılına başladığımız ve bu zamana kadar başarı ile projemizi yürüttüğümüz için oldukça mutluyuz. İstanbul’un çeşitli bölgelerinde binlerce çocuk bu zamana kadar Aktif Çocuklar Projesi sayesinde sporla tanıştı ve fiziksel gelişimini iyileştirdi. Çocuklar arasında giderek yaygınlaşan fiziksel hareketsizlik ve obeziteden, projemize dahil olan çocuklarımız uzak durmayı, sporu hayatlarının önemli bir parçası haline getirmeyi başardı. Bu yıl da genç neslin fiziksel olarak aktif bir yaşam sürmesini ve spor yapmasını sağlamak için Aktif Çocuklar Projemiz ile öğrencilerimizin yanında olacağız” dedi.

Aktif Çocuklar Projesi, 2017/2018 eğitim – öğretim yılında Ümraniye Şehit Askeri Çoban İlkokulu, Seyrantepe Süleyman Çelebi İlkokulu, Ataşehir Çağrıbey İlkokulu, Esenyurt Kıraç İlkokulu ve Kemerburgaz Ragıp Kutmangil İlkokulu’nda uygulanıyor.

 

 

CEVAP VER