Konya’nın Ereğli ilçesinde göçmen kuşların uğrak yeri olan Akgöl Sazlığı’nda altı flamingonun öldürülmüş olarak bulunmasının ardından flamingoları öldürenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu tür bir olayın bir daha yaşanmaması için Ereğli ve Karaman Ayrancı ilçe jandarma ekipleri Akgöl’de devriye çalışması başlattı. Ereğli ve Karaman’a bağlı ilçe jandarma ekiplerinin böylesi bir durumun bir daha yaşanmaması için Akgöl bölgesinde sık aralıklarla devriye görevi yapacağı öğrenildi.  Jandarma ekiplerinin flamingoları öldürenleri yakalamak için çalışma yaptığı da belirtilirken daha önce kaçak avlanma nedeniyle ceza almış kişilerin de jandarma tarafından ifadelerinin alındığı iddia edildi.

KAÇAK AVCILAR KORUMA ALTINDAKİ YABAN KEÇİSİNİ AVLADI

Öte yandan Dağlık alanda koruma altında olan türlerden yaban keçisi avı yapıldığına dair alınan bir ihbarı değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Konya 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri harekete geçti. Derebucak ilçesindeki koruma kontrol faaliyeti yapan ekipler, bin 880 metre yüksekliğe sahip dağın eteklerinde Üçkuyular mevkiinde gördükleri bir aracın lastik izlerinden kaçak avcı olduklarından şüphe ettiği kişileri takip altına aldı. Bir süre sonra durdurulan şahısların koruma altındaki türlerden yaban keçisini dağlık alanda avlayarak kestikleri belirlendi. Yakalanan 3 avcıya toplam 16 bin TL para cezası kesildi. Yetkililer bölgedeki kaçak avcılara karşı denetimlerin artacağını belirttiler. Bölge halkı ise kaçak avcılara verilen cezaların caydırıcı olmadığını ve yakalanan kaçak avcılara ağır para cezası ile birlikte hapis cezalarının da verilmesinin şart olduğu görüşünde birleşiyor. (Konya Hakimiyet Gazetesi)

CEVAP VER