Küresel çapta büyümeye devam eden bir iş segmenti olarak rüzgar çiftliklerinden destek gören Airbus helikopter gelecek yirmi yıl içinde yaklaşık 9 milyar € gelire karşılık gelen yirmi bine yakın talep bekliyor.

25-28 Eylül tarihlerinde Hamburg’da düzenlenecek olan WindEnergy Fuarı’na katılacak olan Airbus Helikopter tedarik, bakım ve personel nakli konularında çözümler sunacak.

Helikopterlerinin RES (Rüzgar Enerji Santralleri)’ne yönelik görevleri hızlı, ekonomik, güvenli ve çevre dostu bir şekilde tamamlayabilme özelliğine sahip olduğunu belirten Batı Avrupa Satış Müdürü Dennis Bernitz; ”Helikopter taşımacılığı, personelin zorlu havalarda deniz yoluyla seyahat etmesinin neden olduğu deniz tutması sorununu da ortadan kaldırır.” dedi.

Türbin çıkışı yükseldikçe daha yüksek elektrik üretimi oranına ulaşan rüzgar çiftliği operatörleri, verimli, hızlı yanıt veren bir lojistik sisteme güvenmek, bir arıza meydana geldiğinde kayıpları minimumda tutmak istiyor.

Kıyıdan uzağa inşa edilen rüzgar çiftlikleri için uygun bir çözüm sunan helikopterler 20 dakika içinde 40 deniz mili (yaklaşık 74 km) mesafe katederek bir nakliye gemisinden çok daha çabuk kıyıya dönebiliyor.

Ekip taşıma, bakım ve kurtarma görevleri için H135, H145 ve H175 helikopterlerini sunan Airbus’ın yakın bir gelecekte H160 helikopterini de piyasaya sunması bekleniyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER