Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Suriye’deki krizin siyasi yollarla ve BMGK’nin 2254 sayılı kararı kapsamında çözülmesinde Rusya’nın çağrısını yinelerken, Suriye ve halkının geleceğinin sadece Suriyeliler tarafından belirlenmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Lavrov bugün yayınlanan basın demecinde; Rusya’nın ilk baştan beri Suriye’deki krizin diyalog aracılığıyla, siyasi yollarla çözülmesi gereğine vurgu yaptığını belirtti. Teröre verilen muhtelif desteklerin kesilmesinin önemini bir kez daha kaydeden Lavrov; Suriyelilere yardım ve desteğin arttırılması çağrısını yineledi.

Rus Dışişleri bakanı Lavrov; ülkesinin uluslar arası teröre karşı mücadeleyi sürdürme azim ve kararlılığını vurgularken, bu bağlamda dar çıkarların peşinde koşmadığının altını çizdi.

ABD’nin Suriye’de terörle mücadele iddialarının soru işaretleriyle dolu olduğuna dikkat çeken Lavrov; IŞİD’e karşı en etkin savaşı veren Suriye ordusunun mevkilerini de hedef aldığına vurgu yaptı. Lavrov, ABD’nin radikal teröristleri kurtarılan bölgeleri geri almak için provoke ettiğini, bazen de Rus güçleri tehdit ettiğini ifade ederek, iddialarına göre yanlışlıkla hedef aldıkları sivil bölgelerde de yüzlerce kişinin kurban gittiğinin altını çizdi.

CEVAP VER