ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 9 adet F-22 Raptor savaş uçağı Katar, El Udeyd Hava Üssü’ne gönderildi. Katar’da ilk kez görevlendirilen uçakların yakında ABD ile İran arasındaki gerginliğin özellikle yüksek olduğu İran Körfezi’nde uçmaya başlayacağı belirtiliyor.

ABD Hava Kuvvetleri’nin, Virginia, Langley-Eustis Ortak Üssü’nde bulunan Hava Ulusal Muhafızları’na ait bir düzine F-22 Raptor uçağı ilk olarak İspanya, Moron Hava Üssü’ne gönderildi.

İspanya, Moron Hava Üssü’ne inerken “spotter”lar tarafından görüntülenen bir F-22 Raptor

Moron Hava Üssü’ne gelişleri 25-26 Haziran’da hava fotoğrafçısı “spotter”lar tarafından da tespit edilen 12 uçaktan 9 tanesinin ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı AFCENT sorumluluk alanındaki Amerikan kuvvetlerini ve çıkarlarını korumak için 27 Haziran’da ilk kez Katar’a gönderildiği açıklandı.

Normal dağıtım üsleri BAE, Al Dhafra Üssü olan bu uçakların yakında ABD ile İran arasındaki gerginliğin özellikle yüksek olduğu İran Körfezi’nde uçmaya başlayacağı belirtiliyor.

12 uçaktan üçünün ise teknik sorunlar nedeniyle halen Moron Hava Üssü’nde bulunduğu, birinin hiç havalanamadığı, diğer ikisinin de geri döndüğü bildirildi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER