ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (AFCENT) komuta devir teslim törenine sahne oldu.

30 Ağustos’ta Katar, El Udeyd Hava Üssünde düzenlenen törende ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (AFCENT) Komutanı Hava Korgeneral Jeffrey Harrigian görevini törenle Hava Korgeneral Joseph T. Guastella Jr.’a devretti

Ana Karargâhı Güney Karolina, Shaw Hava Kuvvetleri Üssünde bulunan AFCENT (U.S. Air Forces Central Command) Katar, El Udeyd Hava Üssünde de ileri bir karargâha sahip bulunuyor.

AFCENT Yeni Komutanı Hava Korgeneral Joseph T. Guastella Jr.

F-16 ve A-10 PİLOTU

Komuta değişim töreninde sancağı ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel’den alan Korgeneral Guastella Hava Kuvvetlerine 1987 yılında girdi. ABD Hava Kuvvetleri Akademisinden mezun olan ayrıca ABD Hava Kuvvetleri Savaş Silahları Okulunda eğitim gören Guastella, F-16 ve A-10 savaş uçaklarında yaklaşık 4 bin saat uçtu. Afganistan, Bagram Hava Üssünde 455’nci Hava Seferi Kanadı Komutanlığı da yapan Guastella, Orta ve Güneybatı Asya’yı kapsayan 20 ülkeden oluşan bir sorumluluk alanında, acil durum planlarının hazırlanmasından ve hava operasyonlarının yürütülmesinden sorumlu olacak.

Korgeneral Jeffrey Harrigian Almanya, Ramstein Hava Üssüne gidiyor

RAMSTEIN HAVA ÜSSÜ’NE GİDİYOR

Temmuz 2016’da göreve başlayan Korgeneral Jeffrey Harrigian ise Almanya, Ramstein Hava Üssüne gidecek ve ABD’nin Avrupa-Afrika Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı görevini üstlenecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER