ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Charles Q. Brown Jr. Alabama Maxwell Hava Kuvvetleri Üssü’nden iki yeni C-37B uçağının ilkini uçurdu ve 3 Kasım’da Andrews Müşterek Üssü’ne teslim etti.

Yeni C-37B’nin kuyruk numarası, Afrika kökenli Amerikalı askeri pilotlar ve havacılardan oluşan Tuskegee uçak mürettebatı grubunun kurulduğu yılın onuruna 1941 olarak belirlendi.

Uçağı teslim eden ve kendisi de onursal bir Tuskegee üyesi olan Orgeneral CQ Brown, gelecek nesillere bir miras bırakma fırsatına sahip olduğu için mütevazı olduğunu söyledi.

Gulfstream G550’nin bir türevi olan C-37B’ler, başkan yardımcısı ve kabine düzeyindeki yetkilileri taşımak için tasarlandı ve uçuş sırasında güvenli ve güvenli olmayan ses ve veri yetenekleri sağlamak için ticari ve askeri iletişim sistemleriyle donatıldı. Uçak, 41 bin ila 51 bin feet arasında değişen seyir operasyonları ile yüksek irtifa, kıtalararası uçuş yeteneğine sahip.

C-37 SAYISI 16’YA YÜKSELDİ

ABD Hava Kuvvetleri, iki uçağı Gulfstream ile Belirsiz Teslimat Belirsiz Miktar (IDIQ) sözleşmesi yoluyla satın aldı ve ardından toplam 159 milyon dolar karşılığında L3 Harris aracılığıyla iletişim yükseltmeleri ile onları C-37B temel çizgisine getirdi.

Yeni uçakla, ABD Hava Kuvvetleri artık dünya çapında faaliyet gösteren 16 adet C-37’ye (hem A hem de B varyantları) sahip olacak.

C-21’ler, C-32’ler, C-37’ler ve C-40’lardan oluşan VIP filoya katılan uçağın yeni özelliklerinden bazıları, güncellenmiş bir savunma sisteminin yanı sıra yeni bir yerleşik kıdemli lider iletişim sistemini içeriyor.

Yönetici taşımacılığına olan talep nedeniyle, uçağın hemen bir fark yaratması bekleniyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER