American Airlines envanterinde bulunan son MD-80 uçak filosu toplu olarak emekli ediliyor. Havayolunun Super80 olarak adlandırdığı MD-80 filosundaki 23 uçağı 4 Eylül’de son durakları olan Roswell, New Mexico’ya uçacak.

Ortalama 28.187 uçuş periyoduna (cycle) ve 57.059 uçuş saatine sahip olan filoda en uzun hizmet veren uçak 82.324 saatle filonun tek MD-82’si olurken, filonun en genç uçağı 53 bin uçuş saatine sahip.

Emeklilik uçuşlarının çoğu Dallas’tan Roswell’e gerçekleştirilecek. Havayolu tarafından bağışlanan iki uçak Tulsa’ya uçacak. Son bir MD-80 ise havaalanı eğitimi için Dallas’ta kalacak.

UÇAKLAR KURU İKLİMDE DEPOLANIYOR

New Mexico eyaletinde bulunan uluslararası havacılık merkezi konumundaki Roswell, biri 13 bin, diğeri 10 bin fit uzunluğunda iki piste sahip.

Uçak depolayan, yenileyen ve söken şirketler de dâhil çeşitli endüstrilerin yer aldığı havacılık merkezinin yüzde 4-8 tipik bağıl nem oranına sahip kuru iklimi koruma için mükemmel bir ortam sağlıyor.

300 kadar jet uçağının depolanabildiği ya da elden geçirilebildiği geniş alanlara sahip merkezde dünyanın dört bir yanından gelen havayolları depolama, yedek parça ve bakım hizmetlerinden yararlanıyor.

UÇUŞ KAYITLARI FLIGHTRADAR 24’TE   

4 Eylül’de Roswell’e yapılacak son uçuşları Twitter, Facebook veya Instagram hesaplarından takip etmek isteyenler # Super80SendOff etiketiyle Flightradar 24 kayıtlarından görebilecekler. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER