Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen’in 15 Ekim 2018’de vefatının ardından geleceği belirsizliğini koruyan Everett, Washington’daki Uçan Miras ve Savaş Zırhı Müzesi’ndeki (Flying Heritage & Combat Armor Museum) klasik uçakların el değiştirdiği ortaya çıktı.

Allen’in kız kardeşinin koleksiyonu satmaya karar verdiğine dair söylentiler vardı. Bu söylentiler, bir yıl kadar önce, klasik savaş uçakları komisyoncusu Courtesy Aircraft’ın Paul Allen’e ait çok sayıda restorasyon projesini satılık olarak listelediğinde daha da arttı.

Müzede DH98 Mosquito, Ilyushin Il-2 Shturmovik, ‘uzun burunlu’ bir Focke Wulf Fw-190D-13 ve bir Junkers Ju-87 Stuka olmak üzere çok sayıda nadir uçak bulunuyor.

Kısa süre önce ABD havacılık dergisi Air Classics, koleksiyonun sahibi tarafından satıldığını ve varlıkların yeni sahibine ulaştırılmak üzere, ülkenin büyük kısmını kat edecek bir “cross-country” uçuşuyla taşınmak üzere hazırlandığını bildirdi.

Uçak koleksiyonunun yeni sahibinin, Walton Ailesi tarafından kurulan ABD perakende devi Walmart’ın yöneticisi 41 yaşındaki Steuart Walton olduğu ortaya çıktı. Bentonville, Arkansas’ta yaşayan Steuart’ın, Vought F2G-1 Corsair NX5588N ve birkaç P-51 Mustang’in pilotu ve sahibi olduğu bildirildi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER