Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başından beri ortaya çıkan olumsuz gelişmeler ve dünyanın en büyük uçağı olan Antonov An-225 Mriya’nın imhasıyla sonuçlanan tüm tartışmalardan sonra, Antonov Genel Müdürü Sergey Bychkov görevinden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

An-225 ve diğer şirket uçaklarının başkent Kiev’e çok yakın olan Gostomel Havalimanı’nda vurulmasından bu yana, Antonov’un üst yönetiminin uçakları sahadan çıkarma olasılığını ihmal ettiğine dair birkaç suçlama ortaya çıktı. Hatta bunun da ötesinde, bazı yöneticiler Rusya ile yakın ilişki içinde olmak ve havalimanının işgalini kolaylaştırmakla bile suçlandı.

Suçlamalarla ilgili kesin bir delil bulunmamakla birlikte, Antonov Devlet Teşebbüsü’nün de bir parçası olduğu Ukraynalı savunma sanayi şirketlerinin çatı kuruluşu Ukroboronprom, bu hafta Antonov havacılık şirketi genel müdürünün soruşturma altında olduğunu bildirdi.

29 Mart’ta Ukroboronprom tarafından yapılan bir açıklamada, Sergey Bychkov’un Antonov Devlet Teşebbüsü Genel Müdürlüğü görevinden alındığı ve görevden alınma nedeninin medyada yayınlanan bazı gerçekleri doğrulamak için yapılan resmi bir soruşturma olduğu duyuruldu.

Ukroboronprom Genel Müdürü Yuriy Husyev’in kolluk kuvvetlerine başvurmasının ardından Ukroboronprom’un, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin olası ihlal olaylarını aydınlatmasına yardımcı olduğu belirtildi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER