Fransız Dassault Havacılık şirketi, yeni geniş gövdeli, uzun menzilli, çift motorlu jet geliştirme programında bir başka önemli kilometre taşını tamamlayarak ikinci bir Falcon 6X uçuş test uçağı uçurdu. 2 no’lu uçak 30 Nisan’da iki saatlik bir uçuş yaptı, 40 bin feet irtifaya çıktı ve Mach 0.85 seyir hızına ulaştı.

Dassault Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Eric Trappier, “Falcon 6X test programının ilerlemesinden çok memnunuz ve hedef 2022 sertifikasyon tarihini karşılayacağımızdan eminiz. Artık havada iki uçağımız var. Her biri beklendiği gibi performans gösteriyor ve programın bu aşaması için yüksek düzeyde sistem olgunluğu gösteriyor. Test pilotlarımızdan bazıları Falcon 6X’i uçurdu. Hepsi performansından ve kullanım özelliklerinden son derece memnun.” dedi.

Eric Trappier, sözlerine şöyle devam etti: “İç mekânı bitmiş üçüncü bir uçak, yaza kadar test programına girecek. Test uçağı no. 3, kabin sistemlerimizi ve olanaklarımızı, mutfak ekipmanımızı, uçuş eğlence sistemlerimizi ve yüksek hızlı Ka-bant İnternet özelliği dâhil seçeneklerimizi test etmeye hizmet edecek.

Daha sonra ilk üretim uçak, a / c no. 4, tipik bir müşteri konfigürasyonuna göre tamamlanacak ve uçak gövdesinden sistemlere ve kabin olanaklarına kadar tüm uçağın kullanımını göstermeyi ve Falcon 6X hizmete girdiğinde tamamen olgunlaşmasını sağlamayı amaçlayan küresel bir tura çıkacak.” (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER