Süper Lig’in 37. Haftasında Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor’la karşılaştı. Karadeniz ekibini 2-1 mağlup eden ev sahibi Gençlerbirliği 3 puanı hanesine yazdırdı.

Düşme potasındaki Başkent ekibi bu karşılaşmada galip gelerek çok önemli bir üç puanın sahibi oldu. Kırmızı-karalar son maçlarında yenilmiş olsa da gün geçtikçe kendi oyununun üstüne koyan bir tablo çizmeye devam ediyor. Karşılaşmada önemli eksiklikleri bulunan Ankara ekibi alt yapısında yetiştirdiği oyuncularla güzel bir galibiyete imza attı. Kalede Nortfeldth yerine Ubeyd, defansta Arda yerine Metehan görev aldı. Bu iki oyuncunun da maç içerisinde kritik dokunuşları oldu. Metahan şu ana kadar Lig’de ikinci maçına çıkmış olmasına rağmen başarı gösterdi. Süper Lig’in son  haftaları yaklaşırken kaybedilen ve kazanılan her puanın önemli olduğu şu günlerde elde edilen galibiyet Gençlerbirliği’nde yeniden umutları yeşertmeye yetti. Rahatsız olduğu bilinen ve önceki maçlarda ilk onbirde yer alamayan Sio bu maçta kadroda yerini aldı. Şutlarıyla kaleyi yoklayan ve gol aramasıyla kendi adına umut veren bir oyun sergileyen Sio, başarısını bir golle taçlandırmış oldu. Son dönemde gelişme gösteren futbolculardan Johanson ise bu maçta da bir gole daha imza attı ve takımına katkı sağladı.

Çaykur Rizespor ligde bulunduğu konum itibariyle rahat bir oyun oynamak istedi. Kırmızı-karaların hızlı ataklardan pozisyon bulmak isteyeceğini ön görerek kontrollü bir oyun sergilediler. İlk yarı sonuna kadar başa baş giden bir mücadele izledik. Karadeniz ekibinin kadrosunda da çok eksiklikleri vardı. Goldfred ve Fabricio takımda yer alamadı. Çaykur Rizespor 3. kalecisi Tarık bu karşılaşmada yer aldı ve başarılı bir kurtarışa imza atarak kalesindeki görevini yerine getirdi. Yedekte bekleyen Skoda ve Samudio ikinci yarı girerek oyuna katıda bulundular. Samudio durumu 2-1 e getirmeyi başarsa da bu yeterli olmadı. Ramy ilk onbirde yer almasına rağmen bu mücadelede istenilen performansı veremedi. Gençlerbirliği bu galibiyetle puanını 35’e çıkarttı. Karadeniz temsilcisi Rizespor ise 42 puanda kaldı.

CEVAP VER