Kanada Silahlı Kuvvetleri, döner ve sabit kanatlı arama ve kurtarma platformları için, görevler sırasında tehlikede olan kişilerin operasyonel cep telefonlarını bulmasına ve bunlarla iletişim kurmasına olanak tanıyan bir cep telefonu algılama sistemi arıyor.

Hücresel Havadan Sensör Arama ve Kurtarma projesi (The Cellular Airborne Sensor Search and Rescue/CASSAR) sistem kitlerinin Kanada Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait yeni Airbus C295W de dâhil sekiz arama ve kurtarma uçağında kullanılması planlanıyor.

Arama ve kurtarmaya konu olan kişilerin cep telefonları açık olduğu sürece Kanada Silahlı Kuvvetleri bu şahısları hem bulabilecek hem de iletişim kurabilecek.

Kanada Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin (JRCC) bir imdat çağrısı aldığında yapacağı ilk şeylerden biri, bir aile üyesinden kurtarılacak kişiye ait cep telefonunun Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği (IMEI) kodunu almaya çalışmak olacak. Bir mobil cihazı tam olarak tanımlayan 15 basamaklı benzersiz bir kod olan IMEI kodu daha sonra cep telefonu algılayıcısına programlanarak arama ve kurtarma faaliyetinde kullanılacak. (Haberola-Necdet Gürsoy) 

CEVAP VER