Bu sene 10’uncusu düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta Çağla Büyükakçay fırtınası teklerin ardından çiftler kategorisinde de devam ediyor. Son şampiyon unvanıyla mücadele ettiği teklerde çeyrek finale yükselmeyi başaran Büyükakçay, partneri Timea Babos ile birlikte çiftlerde de yarı finale koştu.

Turnuvanın 2 numaralı seribaşı ismi ve aynı zamanda çiftlerde ortaklık kurduğu Macar Babos’u yendiği tekler maçından bir süre sonra çiftler için tekrar Garanti Koza Arena’ya çıkan 27 yaşındaki milli tenisçi, setlerde geriye düşmesine karşın galibiyete uzanmasını bildi.

Kolombiyalı Mariana Duque-Marino ile Rumen Andreea Mitu’nun oluşturduğu ekibi 1 saat 16 dakika sonunda 3-6, 6-2, 10/8 mağlup eden Büyükakçay ve Babos, böylece son dört ekip arasındaki yerlerini aldı. Büyükakçay/Babos çifti, yarı finalde Elise Mertens/Nicole Melichar ile oynayacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın 4 numaralı seribaşı ikilisi Melichar/Mitu ise çeyrek finalde bir diğer milli tenisçi Ayla Aksu ve Ukraynalı partneri Dayana Yastremska’yı eledi. Melichar/Mitu, 1 numaralı korttaki buluşmada Aksu/Yastremska önünde 6-4, 6-2 ile sevinip yollarına devam etti.

CEVAP VER