Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam’da Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye, millî projelerinden, millî kalkınma hamlesinden asla vazgeçmeyecektir. Hiçbir tehdit ve şantajın 2023 hedeflerimizle aramıza girmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ardından Kızılcahamam’da yapımı tamamlanan 15 tesisin resmî açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma gerçekleştirdi.

Kızılcahamam’da bulunan Şehitler Ağacı’nın, Anadolu’nun her bir ilçesinin teröre karşı verdiği mücadelenin timsali olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Ağacı’ndaki 6 bin 917 künyenin, bu toprakların nasıl vatan kılındığının sembolü olduğunu ifade etti.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KALINTILARINI HER YERDEN SÖKÜP ATACAĞIZ”

Şehitler Ağacı’nda; 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklara meydanları dar eden kahramanların adlarının da yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Ankara’daki 149 şehidimiz arasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Genelkurmay Kavşağı önünde şehit düşen dört tane Kızılcahamamlı yiğit var. Bu şehitlerimizin üçü aynı aileden. Daha birkaç gün önce de, el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle dokuz Mehmetçiğimizi şehit verdik. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bin yıldır ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek canlarını hiçe sayan tüm kahramanlarımızı hürmetle yâd ediyorum.”

Terör sorununu Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkarmakta kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emniyet ve istihbarat birimlerimizi içlerindeki FETÖ’cü hainlerden temizlememizin ardından, son üç yılda terörle mücadelede gerçekten büyük başarılara imza attık. Yurt içinde İHA ve SİHA’larımızın desteğindeki emniyet güçlerimiz ile güvenlik korucularımız teröristlere nefes aldırmıyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde de millete hizmetkâr olmak yerine Kandil’deki terör baronlarına kul-köle olanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütünün kalıntılarını her yerden söküp atana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

“EGEMENLİK HAKLARIMIZI PAZARLIK KONUSU YAPMAYACAĞIZ”

Türkiye’yi terör ve ekonomik sabotajlarla kuşatma girişimlerine boyun eğmeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, güney sınırı boyunca bir terör koridorunun oluşmasına rıza göstermeyecektir. Türkiye, Ege ve Akdeniz’de haklarından asla geri adım atmayacaktır. Türkiye, ne siyasi, ne ekonomik alanda egemenlik haklarını pazarlık konusu yapmayacaktır” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin, FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi katil sürüleriyle mücadelesini sekteye uğratmayacaklarını da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, millî projelerinden, millî kalkınma hamlesinden asla vaz geçmeyecektir. Hiçbir tehdit ve şantajın 2023 hedeflerimizle aramıza girmesine müsaade etmeyeceğiz. Aynı şekilde milletimizin refahı, kardeşlerimizin huzuru, devletimizin bekası için çalışmayı, üretmeyi, taş üstüne taş koymayı sürdüreceğiz” dedi.

CEVAP VER