Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, semtlerde düzenlenen “Başkanla Yüz Yüze” toplantılarında bu kez Cebeci ve Kurtuluş bölgesinden 12 mahalle sakini ile bir araya geldi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, semtlerde düzenlenen “Başkanla Yüz Yüze” toplantılarına devam ediyor.  Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl Salonu’nda 6’ncısı gerçekleştirilen toplantıda Cebeci ve Kurtuluş  bölgesinde yer alan 12 mahallenin sakinleriyle buluşan Taşdelen’e CHP Çankaya İlçe Başkanı Devrim Bora Özüdoğru ve Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları da eşlik etti.

Semt sakinleri ve muhtarların ilgi gösterdiği toplantının açılışında vatandaşlarla yüz yüze toplantılar gerçekleştirerek yaptıklarını anlatmayı, talepleri dinlemeyi tercih ettiklerini belirten Başkan Taşdelen, “Sosyal demokrat anlayışımız gereği katılımcı belediyeciliği sizlerle iç içe projeler üreterek hayata geçiriyoruz” dedi.

Çankaya bölgesinde pek çok ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Taşdelen, asfalt, kaldırım, temizlik, yeşil alan ve park hizmetlerinde yaptıkları yeniliklerin ülkenin bir çok belediyesi tarafından örnek alındığını söyledi.

Taşdelen, şunları söyledi: “Geldiğimiz dönem önemli eksiklikler hissettik. Bunlardan ilki kültür sanat merkezleri idi. Kısa sürede yapımını tamamladığımız Yılmaz Güney Sahnesi ve Zülfü Livaneli Kültür Merkezi hizmete başladı. Mülkiye Kültür Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi de yakında çok önemli bir eksiği gidermek üzere hızla tamamlanıyor. Çankaya için bir başka eksik ise yüzme havuzları idi. Birlik ve Çiğdem mahallelerinde temelini attığımız yüzme havuzları da tamamlanmak üzere, üçüncüsünün temelini de kısa bir süre sonra Dikmen’de atacağız. Oran’da yapımı devam eden Buz Pateni Salonuyla da bir eksikliği gideriyoruz. Ayrıca yapılan spor parklarında yaptığımız tribünleri de bulunan standart sahalar da bu konuda önemli bir eksiği gidermeye yönelik yapıldı. Milli Eğitim ile bir görüşme yaparak çocuklarımızın beden eğitimi derslerini bu tesislerde gerçekleştirmelerinin önünü de açacağız.”

Göreve başladıkları günden itibaren sadece bina yapmadıklarını, insana dokunan hizmetler ürettiklerine vurgu yapan Taşdelen, “Yeni kreşler açarak çocuklarımıza, Çankaya Evi ile her yaştan Çankayalıya, Baharevleri açarak yaşlılarımıza, iftar çadırlarımızla dar gelirli vatandaşlarımıza, yenilediğimiz 180 okulla hem öğretmenlerimize hem de 60 bin civarında çocuğumuza, yenilediğimiz taksi durakları ile binin üzerinde esnafımıza, açtığımız öğrenci yurdu ile yüksek öğrenim gören gençlerimize, bastırdığımız çocuk kitaplarıyla ilk öğretim çağındaki çocuklarımıza, Hoşgeldin Bebek setiyle Çankaya’da doğan her çocuğa ve ailesine, Hoşgeldiniz Masası ile belediyede işi olan tüm vatandaşlarımıza dokunduk. Sizden aldığımız güçle tüm bunlara devam edeceğiz” dedi.

Sözlerine, dar gelirli ailelere dağıtılan Halk Kart projesini ve tüm Çankayalılara dağıtılmak üzere özel hastanelerden indirimli yararlanmayı sağlayan Sağlık Kart çalışmalarını anlatarak devam eden Taşdelen ayrımsız herkesin belediyesi olduklarını kaydetti.

 

CEBECİ’YE YENİ HİZMETLER GELİYOR

Ankara’nın en eski yerleşimlerinden olan Cebeci ve Kurtuluş çevresinde yer alan 11 mahallenin sorunlarını çözmek üzere çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Taşdelen, “Göreve başlamadan önce sözünü verdiğimiz Cebeci pazaryeri düzenlenmesini, Çamlıtepe’ye kreş yapımını, park düzenlemelerini, Çankaya Evi’ni yaptık. Bölgedeki camileri yenilerken kurduğumuz iftar çadırında hem dar gelirli vatandaşarımızı hem de bölgedeki üniversite öğrencilerine hizmet verdik. Gelir gelmez tamamını yenilediğimiz yollar ve kaldırımlar alt yapı kuruluşları tarafından kazıldı. Bu yıl onların tamamını yeniden yapacağız. Hızlı tren inşaası bittikten sonra sizlerle yapacağımız referandum ile Cebeci Pazarının üstünün kapatılıp kapatılmaması konusunda görüşlerinizi alacağız. Bu alanı da kültür ve sanatsal etkinliklerde kullanacağız. Ve ayrıca Dilekler, 50. Yıl, Zafertepe, Boztepe gibi gecekondu mahallelerimizde gecekondu çalışmalarımız devam ediyor. Zafertepe ve Boztepe mahallelerinin imar planını yakında Büyükşehir Belediyesi’ne sunacak, bölgede üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl Salonu’nu dolduran vatandaşların öneri ve taleplerini dinleyen Taşdelen, “Sizlerle yürek yüreğe, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” diyerek katılımları için teşekkür etti.

CEVAP VER