Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Verimlilik Platformu  Ankara Sanayi Odası’nı “Yılın En Verimli Meslek Kuruluşu” seçti.

TÜSİAV’ın geleneksel verimlilik ödülleri töreni Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ve çok sayıda sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri katıldı.

TÜSİAV Verimlilik Platformu 2018 Yılı Verimlilik Ödül Kurulu tarafından “Yılın En Verimli Meslek Kuruluşu” seçilen  Ankara Sanayi Odası’nın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir aldı. Özdebir’e ödülü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan ile  Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar birlikte verdi.

Ödülü aldıktan sonra kısa bir teşekkür konuşması yapan  Özdebir,  bu ödüle layık görülmekten dolayı ASO adına büyük bir gurur duyduğunu söyledi.   Dünya’da çok hızlı bir yarışın olduğunu ve bu yarışın içinde olabilmek için verimliliğimizi artırmamız gerektiğini söyleyen Özdebir, “İşletmelerimizin yüzde 99.8’i KOBİ ama KOBİ’lerimiz büyük işletmelerden 5 misli daha az verimli çalışıyor.   Ankara Sanayi Odası olarak işletmelerimizin verimliliğini artırmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile beraber Model Fabrika kuruyoruz. Bu fabrikada Endüstri 4.0 eğitimleri vereceğiz. Dünyanın üretim üssü haline gelen Çin’le rekabet edebilmek için yeni teknolojiler ile birlikte verimliliği artırmak için dünyada çok hızlı bir yarış var. Bizim de ülke olarak bu yarıştan kopmamız lazım. Eğer biz insan kaynağımızı iyi yetiştirirsek çok daha verimli işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

CEVAP VER