Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu bugün Olimpiyatevi’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla Fair Play Üniversiteler Kervanı’nın 2018 yılı programını açıkladı. 2014 yılından bu yana Türkiye’yi dolaşarak düzenlediği panellerle, üniversitelerin BESYO öğrencilerine Fair Play’i anlatan TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı, bu yıl 14 yeni kent ve üniversiteyle buluşmaya hazırlanıyor.

TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı ve Dünya Fair Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar basın toplantısının açılış konuşmasında, Fair Play ruhunun yalnızca sporcular tarafından değil tüm toplum tarafından benimsenmesi gerektiğini, bunun için de Türkiye’nin hemen her şehrini ziyaret etmeye çalışarak üniversite öğrenicilerine Fair Play ruhunu aşıladıklarını söyledi.

Kervanın bu yılki sponsorlarından Nobel İlaç Genel Müdürü Hakan Şahin ise, Arıpınar’ın ardından yaptığı konuşmasında, Kervan’ın ana sponsorluğunu üstlenmekten dolayı gurur duyduklarını, Fair Play anlayışının toplumun her alanında bir yaşam şekli olarak benimsenmesi yolunda harcanan emeklere destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

İlk Durak Iğdır

Kervan bu yılki ilk ziyaretini 3 Nisan’da Iğdır Üniversitesi’ne gerçekleştirecek. Ardından sırasıyla Ağrı İbrahim Çeçen, Tekirdağ Namık Kemal, Bingöl, Muş Alparslan, Bayburt, Gümüşhane, Burdur, Karabük, Bartın, Zonguldak Bülent Ecevit, Manisa Celal Bayar, İzmir 9 Eylül ve Mersin Üniversiteleri, TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı’nın bu yıl ziyaret edeceği okullar olacak.

Kervanın Ünlü Konukları

Gittiği şehirlerde o kentin önemli başarılara imza atmış sporcularını ve spor alanında öne çıkmış isimlerini ağırlayan Fair Play Üniversiteler Kervanı’na bu yıl konuk olması kesinleşen isimler arasında PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Kayaklı Koşu sporcumuz Hamza Dursun ve Dünya Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası üçüncüsü Dindar Gölçek de bulunuyor.

TMOK Fair Play Kervanı Sponsorları

TMOK Fair Play Kervanı’na bu yıl Türk ilaç sanayinin önde gelen kuruluşlarından Nobel İlaç ve akaryakıt firması OPET’in yanı sıra Spor İstanbul, Hacıbekir Lokumları ve Gençlik Spor Bakanlığı’nı da destek olacak.

TMOK Fair Play Komisyonu Üyeleri

Erdoğan Arıpınar, Bilge Donuk, Semra Demirer, Murat Faruk Özbay, Teoman Güray, Haldun Domaç, Remzi Yılmaz, Avni Erboy, Sevim Güllü, Hasan Sarıçiçek, İbrahim Yıldıran, Melih Esen Cengiz.

CEVAP VER