Kurulduğu günden bu yana moda ve sanatı bir bütün olarak gören Vakko, tüm bu değerlerinden ve kurucusu Vitali Hakko’nun eğitime verdiği önemden ilham alarak 2012 yılı Mart ayında Vakko Moda Merkezi Nakkaştepe’de Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi’ni hayata geçirdi. Bu sene 5. yılını kutlayan Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi, Türkiye’de ilk kez kreatif sanatlarla ilgili bu denli kapsamlı ve güncel bir koleksiyona sahip özel kütüphane olma özelliği taşıyor.

Kütüphanede moda, mimari, resim, sinema, müzik, fotoğraf, heykel gibi sanatlarla ilgili birçok farklı alanda kaynak bulunuyor. İçerdiği koleksiyon Frankfurt, Londra, New York ve Paris gibi dünyanın en önemli kitap fuarlarından beslenerek, prestijli ve değerli yayınevleriyle sürekli etkileşim içinde kalarak güncelleniyor ve zor bulunan eserleri okuyucuyla buluşturmayı hedefliyor.

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi’nde bugün, aralarında dünyanın en prestijli yayınevlerine ait özel edisyonlar ve kütüphaneye özel imzalı yayınların da bulunduğu 15.000 kitap ve sürekli güncellenen basılı, dijital, görsel bir arşiv ve 200’den fazla belgesel film yer alıyor. Dünyaca bilinen Thames&Hudson, Taschen, Rizzoli, Phaidon, V&A, HarperCollins, Berg, Yale, Oxford, Assouline, The Museum of Modern Art, Prestel, Steidl, Random House, Little Brown, Teneues, Guggenheim Foundation, Frieze,Vendome Press, Braun, Flammarion, Laurence King, The British Museum Press, Royal Academy, Skira, Didier Millet işbirliği yapılan yayınevlerinden bazıları.

Kütüphane kreatif endüstrilere ilgi duyan, bu alanda çalışan ya da öğrenim görenler tarafından büyük ilgi görüyor. Ziyaretçiler arasında Türkiye’nin her tarafından moda, mücevher ve aksesuar tasarımcıları, ressam, illüstratör, iç mimar, endüstri mühendisi, fotoğrafçı, eğitim uzmanı, restoratör, grafik tasarımcısı ve yazarlar ile moda tasarımı, mimari, resim, grafik tasarım, heykel, radyo televizyon, fotoğraf bölümlerinden lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyenler yer alıyor. Bunun dışında; yurtdışından mimar, fotoğrafçı, moda tasarımcısı, yönetmenler ile moda tasarımı, mimari, fotoğraf, sinema, grafik tasarım öğrencileri Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi’ni ziyaret ediyor.

Kütüphane hafta içi her gün 10:00-17:00 saatleri arasında randevu ile ziyaret edilebiliyor. Ziyaretçiler kütüphane ile birlikte Vakko Müzesini de görme fırsatı elde ediyorlar.

 

 

CEVAP VER