Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) ve Çin Hava Sporları Federasyonu (ASFC)’nin ortaklaşa düzenledikleri “1’NCİ DÜNYA FLY-IN FUARI” yüz binlerce kişiyi ağırladı. Düğünlerini 100 sıcak hava balonunda gerçekleştiren 100 çiftin Guinnes Dünya rekoru girişiminde bulunması etkinliğe damga vurdu.

Dünyada bir ilk olma özelliğine sahip olan FLY-IN FUARI “World Fly-In Expo” (WFE) etkinliği Çin’in Wuhan kentinde 4-7 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlendi.

Etkinlikte 37 ülkeden 1.000’den fazla pilot, sporcu, antrenör ve hakem yer aldı.

“WFE” organizasyonu, “Çin Uluslararası Sıcak Hava Balon Turnuvası”, “Uluslararası Paramotor Davet Şampiyonası” ve “Uluslararası Skydiving Şampiyonası” olmak üzere üç büyük uluslararası müsabakaya sahne oldu.

100 ÇİFT VE 100 SICAK HAVA BALONU

Havacılık fuarına damga vuran etkinliklerden biri 100 sıcak hava balonuyla gerçekleştirilen 100 çiftin düğünü oldu. Dünyada bir ilke imza atmak isteyen çiftler Guinnes Dünya Rekoru girişiminde bulundu.

MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ’NDE ÇİN ULUSAL REKORU KIRILDI

Fuar esnasında aynı anda havalanan 80 paramotor pilotu da bu alanda Çin Ulusal Rekoru’nu kırmayı başardı.

KAPANIŞ KONUŞMASINI FAI BAŞKANI FRITS BRINK YAPTI

Kapanış konuşmasında pilotlara seslenen FAI Başkanı Frits Brink, “2017 FAI-ASFC World Fly-in Expo’da Wuhan’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Hava sporlarının Asya’da bu kadar hızlı geliştiğini görmek ve bu muhteşem etkinlikte bu gelişmeyi sürdürecek insanların çoğuyla tanışmak harika.” dedi. FAI’nin dünya çapında hava sporlarını tanıtmayı taahhüt ettiğini ve ilk Dünya Fly-in Expo’da ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyleyen Brink, hava sporlarının yönetim organı olan FAI’nin, bu tür tanınmış uluslararası yarışmalara katılan tek kuruluş olduğunu belirterek kazanan ve katılan herkesi tebrik etti.

DEV ORGANİZASYON 300 BİN KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Açık ve kapalı toplam 80 bin metrekarelik sergi alanında açılan 100 stant yaklaşık 200 uçağa ev sahipliği yaptı. Etkinlik boyunca düzenlenen muhteşem hava gösterilerine 588 uçağın katıldığı bildirildi.

Genel havacılık şirketlerinden ve hava sporu organizasyonlarından 100 kişinin yer aldığı etkinliği yaklaşık 300 bin katılımcı takip etti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ORGANİZASYON ANA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

 

CEVAP VER