Sakarya’da yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’nın; bölücü terör örgütü PKK’ya Berlin’in göbeğinde çadır kurdurup terör örgütünün elebaşının posterlerini asma izni verirken, bir bakanın ve oradaki Türk vatandaşların önlerini kestiğini vurgulayarak, “Üstelik ‘hayır’ propagandası yapanlara sonuna kadar açık olan kapılarınızı açıyorsunuz ama “evet” diyenlere kapatıyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Demokrasi Meydanı’nda, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Konuşmasına; merhum Necip Fazıl’ın “Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu’nun / Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun” dizelerini aktararak “Sadece ikimiz de kalsak, Allah yolunun divanesi olmaya var mıyız Sakarya? Düşmanın dize getiremediği, depremin yıkamadığı Sakarya, terör örgütlerine, onların destekçilerine hiç meydanı bırakır mı?” sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin son 1,5 yılda terörle mücadelede 14 şehidi olduğunu hatırlattı ve tüm şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.

“BU MİLLETİN FERASETİNİ GÖRDÜLER”

Bölücü terör örgütünün, Sakaryalı şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ü alçakça, hunharca ve ahlaksızca şehit ederek, namert olduğunu ispatladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu namertler istedikleri hainlikleri yapsınlar, bizim valimiz, kaymakamımız, hâkim-savcımız, öğretmenimiz, askerimiz, polisimiz, korucumuz mertçe mücadelesini vermeyi sürdürecektir. Bunları inlerinden çıkarıyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Ne dedim? ‘Peşlerindeyiz’ kovalıyor muyuz? Kovalıyoruz ve kovalayacağız” dedi.

Terör örgütlerinin arkalarındaki güçlerin, Türkiye’yi sıkıntıya sokmak için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütlerini harekete geçirerek Türkiye’yi çembere alacaklarını, dizleri üstüne çöktüreceklerini, pes ettireceklerini sandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Ama onlar bu milleti tanımıyor. Bu milletin neler yapabileceğini, gerektiğinde nasıl tüm hesapları alt üst edebileceğini bilmiyorlar. 17-25 Aralık’ta bu milletin ferasetini gördüler. Çukur eylemlerinde, bölge halkı başta olmak üzere, milletimizin nasıl dirayetli davrandığını gördüler. 15 Temmuz gecesi, koskoca bir milletin nasıl tek yürek, tek bilek olarak ülkesine, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıktığını gördüler. Suriye’de, Mehmetçiğin terör örgütleri; DEAŞ ve YPG’yi nasıl darmadağın ettiğini gördüler. Askerimizin, polisimizin PKK’ya tarihinin en ağır darbelerini nasıl üst üste indirdiğini gördüler. Onun için böyle davranıyorlar, onun için arıza çıkartıyorlar.”

“AB VİZELERİN KALDIRILMASI KONUSUNDA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI”

Türkiye’nin Avrupa’da seçim propagandası yapamayacağını söyleyen kimi Avrupalı yetkililerin gidip diğer ülkelerde seçim propagandası yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nin vizelerin kaldırılması konusunda Türkiye’ye söz verdiğini ve bu sözünü tutmadığını hatırlattı ve “Şimdi ‘geri kabul’ diyorlar. Ne geri kabulü, geç onları geç. Sen benim Bakanımı Hollanda’ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmasına, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin; yok öyle şey” ifadelerini kullandı.

“Sen atını itini benim oradaki Türk vatandaşlarımın üzerine mi saldın, benim Hüseyin Kurt’umu sen itlerine mi ısırttın; bunun bedelini ödeyeceksin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte’ye, “Sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin; ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. ‘Efendim, seçimden sonra Başbakanla bir yemek yiyebiliriz.’ Bizde öyle bir Başbakan yok, geç o işi, sen kaybettin, kaybettin” sözleriyle seslendi.

“TÜRKİYE’YE YÖNELİK HAREKETLERDE ALMANYA BAŞI ÇEKİYOR”

Türkiye’ye yönelik bu hareketlerde Almanya’nın başı çektiğini ve Almanya ile bu süreci enine boyuna konuşacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’ya 4 bin 500 PKK’lı terörist ile ilgili dosya verdiklerini; ancak Almanya’nın bu dosyalarla ilgili hiçbir adli işlem yapmadığını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama kendisi kalkıyor, buradaki bir ajan teröristi Alman rezidansında bir ay saklıyor. Alman Şansölyesi bunu benden istiyor. Diyor ki: ‘onu bıraksanız.’ ‘Bizde yargı bağımsızdır. Sizin yargınız nasıl bağımsız ise bizim yargımız da bağımsızdır, tarafsızdır, dolayısıyla kusura bakmayın bunları bizden alamazsınız’ dedim. Burada mahkemeye çıktı, tutuklandı. Niye? Ajan terörist. Neymiş, Alman vatandaşıymış, ne vatandaşı olursa olsun. Türkiye’de terör estiriyorsa, gizli ajanlık yapıyorsa, bunun bedelini ödeyecek” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin yurt dışında sayısal olarak 30 milletvekili seçme gücünde 3 milyona yakın seçmeni olduğunu ve böyle bir gücün dünyanın hiçbir yerinde yok sayılamayacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’nın, bölücü terör örgütü PKK’ya, her tarafı yakıp yıktığı hâlde, Berlin’in göbeğinde çadır kurdurup terör örgütünün elebaşının posterlerini asma izni verirken bir bakanın ve oradaki Türk vatandaşların önlerini kestiğini vurguladı ve şöyle dedi: “Üstelik ‘hayır’ propagandası yapanlara sonuna kadar açık olan kapılarınızı açıyorsunuz ama “evet” diyenlere kapatıyorsunuz. ‘Hayır’ kampanyası yapmak üzere PKK ile beraber Avrupa’da dolaşan ki bunlardan bir tanesi de Türkiye Barolar Birliğinin Başkanıdır. Sen nasıl Barolar Birliği Başkanısın? Senin PKK ile yan yana olmanı kim anlatabilir? Şu anda Kandil, PKK’nın başı, bölücü terör örgütlerinin yandaşları ‘hayır’ diyor mu? Kişi sevdikleriyle beraberdir, unutmayın”

 

CEVAP VER