Zorlu mücadelenin galibi Halkbank

Halkbank ANKARA: 3

Arkas Spor: 1

 Salon: TVF Başkent

Hakemler: Ozan Çağı Sarıkaya, Salim Bektaş

Halkbank ANKARA: Vincic, Burutay, Kemal, Miljkovic, Kooy Dick, Faik Samet, Hasan(L), Caner, Felipe, Mustafa, Emre

Arkas Spor: Sanders, Mauricio, Mustafa, Yiğit, Gökhan, Hakkı, Caner(L), Ahmet, Muhammet, Paulo, Hasan

Setler: 30-28, 22-25, 26-24, 25-14

Süre: 1.55 (32, 27, 33, 23)

Voleybol Efeler Liginde şampiyon adaylarını karşı karşıya getiren karşılaşmada Halkbank, Arkas Spor’u 3-1 mağlup etti.

Başkent ekibi bu sonuçla puanını 43.31’e çıkardı ve ikinci sıraya yükseldi.

Mücadeleye Arkas Spor 8-2’lik skorla başladı. Rakibinin hücumdaki hatalarını değerlendiren Halkbank, 12-12’de eşitliği sağladı. Köşelerden yaptığı hücumlarla seriler bulan Arkas Spor seti almaya yakınken, Ankara temsilcisi üst üste yaptığı bloklarla 24-24’te eşitliği yakaladı. Halkbank seti 30-28 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sette iki takım da orta oyuncularını kullanarak sayılar bulmaya çalıştı. İzmir temsilcisi iki teknik molaya da önde girse de başkent ekibi, rakibini 16-16’da yakalamayı başardı. Son topları daha iyi oynayan Arkas Spor, bu kez rakibine fırsat tanımadı, 25-22’lik skorla setlerde eşitliği sağladı: 1-1.

Üçüncü sette yine Arkas Spor kaçtı Halkbank kovaladı. Set 19-19’da eşitlendi. File önünde iki takımın da hırslı oyunu vardı. Set bir kez daha 24-24’te eşitlendi. Arkas Spor’un hücum hataları seti Halkbank’a getirdi: 2-1.

Temponun düştüğü dördüncü sette Halkbank, rahat oynayarak seti 25-14, seti de 3-1 kazandı.

Oyundan memnun değilim

Halkbank Başantrenörü Slobodan Kovac, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada oyunu beğenmediğini ve zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşadıklarını söyledi.

Kovac şu tespitlerde bulundu:

“Rakibimizin eksik oyuncu Sanchez’in oynamayacak olması sanırım oyuncularımı rehavete soktu. Durumun böyle olmadığını kısa sürede anladık. Rakip takım iyi oynarken, biz belirli dönemlerde üstündük. Şans bizden yanaydı. Galibiyetten memnunum ama oyundan memnun değilim. Daha iyi olmamız gerekiyor.”

 

CEVAP VER