Dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olarak gösterilen 45. Uluslararası Yaşar Doğu turnuvası sona erdi. Dünya Şampiyonasını aratmayan turnuvada Türkiye Milli Takımları adeta şov yaptı. Turnuvada Erkekler Serbest kategorisinde 2 altın 4 gümüş ve 9 bronz madalya alırken Bayanlar kategorisinde ise 5 altın 3 bronz madalya aldı. Türkiye hem bayanların hem de  Erkekler Serbest kategorisinde şampiyon oldu.

10-12 Mart tarihleri arasında İstanbul Ahmet Cömert spor salonunda bu yıl 45’incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu turnuvası sona erdi. 3 gün süren organizasyonda Bayanlar ve Erkekler Serbest kategorilerinde toplam 16 ülkeden yaklaşık 300 güreşçi minderde ter döktü.

BAYANLAR ÇIKARMA YAPTI

Türkiye Bayanlar Milli Takımının iyi bir çıkış yaptığı turnuvada sporcular 5 altın 3 bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. 55 kiloda Bediha Gün, 58 kiloda Derya Bayhan, 63 kiloda Hafize Şahin, 69 kiloda Buse Tosun, 75 kiloda Yasemin Adar şampiyon oldu.

AKGÜL VE DEMİRTAŞ’TAN YOKSUN OYNADI

Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ve Olimpiyat üçüncüsü Milli Güreşçimiz Soner Demirtaş’tan yoksun oynayan Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı rakiplerini teker teker mindere serdi. 10 sıklette yapılan müsabakalarda 57 kiloda Süleyman Atlı ve 65 kiloda Mustafa Kaya altın madalyaya uzanan isimler oldu.

ŞAMPİYON TÜRKİYE

Yapılan müsabakalar neticesinde Erkekler Serbest stil kategorisinde Türkiye 65 puanla, Bayanlar kategorisinde ise 70 puanla Türkiye şampiyon olarak 45. Uluslararası Yaşar Doğu turnuvasına ismini altın harflerle yazdırdı.

ŞAMPİYONLAR

Kıran kırana geçen ilk gün müsabakalarında dereceye giren sporcular:

BAYANLAR

55 kiloda

1-Bediha Gün (Türkiye)

2-Nina Menkenova (Rusya)

3-Marina Sedneva (Kazakistan)

3-Alexandra Andreeva (Rusya)

63 kiloda

1-Hafize Şahin (Türkiye)

2-Zarina Kunangarayeva (Kazakistan)

3-Yusein Taybe (Bulgaristan)

3-Sinem Topçu (Türkiye)

SERBEST

65 kiloda

1-Mustafa Kaya (Türkiye)

2-Narek Sirunyan (Ermenistan)

3-Sefa Aksoy (Türkiye)

3-Selahattin Kılıçsallayan (Türkiye)

86 kiloda

1-Dauren Kurugliev (Rusya)

2-Selim Yaşar (Türkiye)

3-Ahmet Bilici (Türkiye)

3-Fatih Erdin (Türkiye)

97 kiloda

1-Aslanbek Alborov (Azerbaycan)

2-Rıza Yıldırım (Türkiye)

3-Şamil Erdoğan (Türkiye)

3-Fatih Yaşarlı (Türkiye)

BAYANLAR

1-Türkiye

2-Kazakistan

3-Rusya

ERKEKLER SERBEST

1-Türkiye

2-Rusya

3-Azerbaycan

 

CEVAP VER