Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımına önemli katkılar sunan, bu eşsiz deneyimi yaşamak için dünyanın birçok ülkesinden katılımcının birbiri ile yarıştığı etkinlik, bu yıl 23 Temmuz’da 29. kez düzenlenecek.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce sporcu dostluk için, yarışmak için, mücadele etmek ve sınırlarını keşfetmek için 28 yıldır İstanbul’da bir araya geliyor. Asya’dan Avrupa’ya kulaç atmanın hazzı, İstanbul Boğazı’nın muhteşem güzellikleri ve taraftarların coşkusu ile birleşerek bu benzersiz etkinliği oluşturuyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak düzenlenen geleneksel Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 29’uncusu 23 Temmuz 2017 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda yapılacak. Binlerce yüzücü Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’ye doğru kulaç atacak. Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımı açısından da özel bir önem taşıyan İstanbul’un incisi Boğaziçi’nde bu yıl 2000’i aşkın Türk ve yabancı yüzücü Asya’dan Avrupa’ya yüzerek geçecek.

KATILIM KOŞULLARI

Boğaziçi 2017 Yüzme Yarışı için yaşı, sağlığı, yüzme kabiliyeti uygun olan herkes aday olabilir. 4 Ocak 2017 tarihinde başlayan ilk başvurular, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın resmi web sitesi bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr üzerinden 15 Mart 2017 tarihine kadar yapılabilecek. İnternet üzerinden başvuru yapıldıktan sonra gerekli tüm evrakların posta yoluyla Olimpiyat Komitesi’ne 30 Mart 2017 tarihine kadar teslim edilmesi gerekir. Yüzücü adayları İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana illerinde gerçekleşecek olan seçmelerden hangi tarih ve hangi seansta katılmak istediklerini kendileri belirleyecek. Yapılacak olan seçmelerde başarılı olanlar parkurda yüzmeye hak kazanacak.

Yüzücü güvenliğinin sağlanması organizasyonun vazgeçilmez ana kuralını oluşturuyor. Aylar öncesi yapılan uluslararası yazışmalarla İstanbul Boğazı her yarış tarihinde üç saat süresince ulusal ve uluslararası deniz trafiğine kapatılıyor. Her yıl sürekli artan yoğun katılımcı talebi karşısında katılımcı sayısı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi tarafından, güvenlik gerekçesiyle belli bir sınırda tutuluyor.

YABANCI ÜLKE KOTASI 16 SAATTE DOLDU

Web sitemizden 4 Ocak 2017’de açılan başvurularda bu yıl da olağanüstü yoğun ilgi yaşandı. Rusya yine geleneği bozmadı ve ülke bazında 400 kişi olan kontenjanı 1 saat içinde doldurdu. 1100 kişi ile sınırlandırılmış yabancı ülke kontenjanı 372 kadın, 728 erkek yüzücü olmak üzere 16 saat içinde tamamlandı.

2016’NIN EN İYİ AÇIK SU YÜZME ORGANİZASYONU SEÇİLDİ

Bu geleneksel organizasyon, kıtalar arasında düzenlenen benzersiz bir yarış olma özelliği ile de dünyada büyük ilgi görüyor. ‘Herkes İçin Spor’ temasıyla düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından 2016’nın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu seçildi. Merkezi Amerika’da bulunan WOWSA (World Open Water Swimming Association), her yıl dünyanın farklı yerlerindeki Açık Su Yüzme Organizasyonlarını dünya genelinde katılımcıların oyları ile değerlendiriyor ve en iyilerini açıklıyor. Tarihçe, benzersizlik, popülerlik, zorluk, emniyete verilen önem, katılımcıların coğrafi dağılımı, etkinliğin açık su yüzücülerinin hedeflerine ulaşmalarına yönelik olarak sağladığı destek ve imkanlar, yüzücüler, yarış direktörleri, antrenörler ve yöneticiler açısından özgün ve faydalı olması, yaratıcılık ve o takvim yılı içerisinde açık su yüzme alanında yarattığı olumlu etkiler, WOWSA değerlendirmesinde dikkate alınan kriterleri oluşturuyor.

EŞSİZ BİR MACERA, ZORLU BİR MÜCADELE

1989 yılında 4 kadın, 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan bu serüven, her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi ile Türk sportif geleneğinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu kapsamlı organizasyon, yarışmanın ötesinde sizleri bir festivale, şenliğe, spora davet ediyor.

29’uncu yılında yarışa 52 ülkeden 2200 yüzücü katılıyor. Katılımcıların yarısı yabancı yüzücülerden oluşuyor.

‘HERKES İÇİN SPOR’

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, spor bilincini ve ahlakını geniş kitlelere ulaştırma yolunda üstlendiği misyon çerçevesinde, her yaştan, her kesimden ve her cinsiyetten insanın sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için çaba harcıyor. Ulusal ve uluslararası alandaki güçlü marka değeri ile Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı da bu çabaların ürünü olarak sürekli büyüyen ve gelişen bir organizasyon, her yıl genişleyen sporcu katılımı ile yarattığı toplumsal farkındalık ivme kazanıyor.

 

CEVAP VER