TürkTraktör, Türkiye’de tarım ve otomotiv alanında kadın işgücünün artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek üzere “Filizlerin Mucizeleri” Projesi’ni başlattı.

Projenin eğitim ayağında TürkTraktör, MEB, TAPV, TEV işbirliğinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde öğrenim gören kız öğrencilerin alan seçimleri ve geleceklerini planlamaları için, 2017 yılında 58 okulda yaklaşık 3 bin kız öğrenciyi ziyaret edecek ve

100 kız öğrenciye de eğitim bursu sağlanacak.

Ankara Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen, TürkTraktör İnsan Kaynakları Direktörü Osman Özdemir’in ev sahipliğindeki tanıtım etkinliğine projeyi destekleyen kurumları temsilen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanları ve uzmanlar, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) Yönetim Kurulu Üyesi Oya Ünlü Kızıl, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdür Yardımcısı Şenol Özdemir ile Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Okan Erden katıldı. Tanıtımda ayrıca tamamı TürkTraktör ofis ve saha çalışanlarından oluşan Gönüllüler Ekibi ile birlikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler de yer aldı.

Toplantıda konuşan Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) Yönetim Kurulu Üyesi Oya Ünlü Kızıl, “Mesleklerin cinsiyeti yoktur. Erkek işi, kadın işi ayrımı sadece önyargılarımızla ilişkili.

 Bu anlamda, kadın ve erkeğe yönelik toplumsal kalıp yargıları kırmak için çalışmak çok önemli.Filizlerin Mucizesi Projesi de alışılagelmiş kalıpları yıkan ve bu zorlu yolculukta kız öğrencilere destek olan bir mekanizma hayata geçiriyor” dedi.

CEVAP VER