Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi’nin üçüncü gemisinin denize indirilmesi töreninde yaptığı konuşmada, “Kardeş Pakistan’la savunma sanayii alanındaki ilişkilerimizi taçlandıran en önemli iş birliği projelerimiz arasında MİLGEM yer alıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile birlikte, Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen üçüncü geminin denize iniş, açık deniz karakol gemisi projesi birinci gemisi blok kızağa koyma ve ikinci gemisi sac kesim törenine katıldı.

İstanbul Tersane Komutanlığı’ndaki törende yaptığı konuşmada Pakistan Başbakanı Şerif ve misafirleri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşim Sayın Şahbaz Şerif’i yeniden ülkemizde misafir etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Bir kez de sizlerin huzurunda kendisine ve heyetine İstanbul’a evinize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

“PAKİSTAN, TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE HER ZAMAN MÜSTESNA BİR KONUMA SAHİP OLMUŞTUR”

Kardeş Pakistan’la savunma sanayii alanındaki ilişkileri taçlandıran en önemli iş birliği projeleri arasında MİLGEM’in yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün, MİLGEM gemilerinden Hayber Korveti’nin denize indirilme töreni vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Projede katkısı olan herkesi, işçisinden mühendisine tüm emek sahiplerini can-ı gönülden şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî mücadele günlerinde, Pakistanlı kardeşlerimizin çektikleri sıkıntılara aldırmadan verdiği desteğin hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: “Pakistan, Türk milletinin gönlünde her zaman müstesna bir konuma sahip olmuştur. Pakistan’ın önemli bir kısmını sular altında bırakan sel felaketi sonrasında ortaya çıkan görüntüler, 85 milyon olarak hepimizin yüreğini dağladı. Biz de kardeşlik hukukumuzun gereği olarak, oluşturduğumuz hava köprüsüyle ve iyilik trenleriyle, Pakistan halkı için elimizdeki imkânları seferber ettik. Pakistanlı kardeşlerimizin sel felaketinin yaralarını sarmaya başladıklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu zor günlerin üstesinden gelebilmesi için, geçmişte olduğu gibi gelecekte de, Pakistan’ın yanında yer almaya devam edeceğiz.”

2022 yılının Pakistan’la diplomatik ilişkilerin tesisinin 75’inci yıl dönümünü olduğunu da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aramızdaki dayanışma, iki ülkenin tarihiyle, dostluğuyla ve potansiyeliyle mütenasip şekilde, stratejik bir perspektifle günden güne güçleniyor. Savunma sanayii, bu iş birliğinin önemli saç ayaklarından biridir” dedi.

“İNSANLIK DÜŞMANLARINDAN DÖKTÜKLERİ HER DAMLA KANIN HESABINI MUTLAKA MİSLİYLE SORUYORUZ”

Pakistan’ın Türkiye gibi yakın coğrafyasında yaşanan istikrarsızlıklar nedeniyle çeşitli meydan okumalarla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistanlı kardeşlerimiz, terör örgütlerinin saldırıları başta olmak üzere, birçok tehditle aynı anda mücadele etmek zorunda kalıyor. Neredeyse 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olarak, Pakistan halkının çektiği acıyı ve ödediği bedelleri gayet iyi biliyoruz” diye ekledi.

İstiklal Caddesi ve Karkamış’taki hain terör saldırıları sonrasında sergilediği dayanışma için, Pakistan Başbakanı Şerif ve Pakistan halkına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi, sınırlarımız içinde ve dışında sürdüreceğimizin altını burada tekrar çizmek istiyorum. Kimin eteğine yapışırsa yapışsınlar, bu insanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını mutlaka misliyle soruyoruz, soracağız” şeklinde konuştu.

CEVAP VER