53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2017) 6. ve son etabı İstanbul’da tamamlandı. TUR 2017’nin kazananı genel klasman lideri UAE Emirates’ten Diego Armando Ulissi oldu. 4 etabı kazanan Sam Bennett, 6. etabın son sprint kısmında kaza yaparak yerde kalınca, final etabının galibi Trek–Segafredo takımından Edward Theuns oldu.

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2017) 6. ve son etabı İstanbul’da tamamlandı. TUR 2017’nin kazananı genel klasman lideri UAE Emirates’ten Diego Armando Ulissi oldu. 4 etabı kazanan Sam Bennett, 6. etabın son sprint kısmında kaza yaparak yerde kalınca, final etabının galibi Trek–Segafredo takımından Edward Theuns oldu.

Final etabının startını, Kurtköy’deki Intercity İstanbul Park yarış pistinden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Bisikletçiler, İstanbul etabında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçerek 143,7 kilometrelik parkuru Sultanahmet Meydanı’nda tamamladı.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK!
53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 166 kilometrelik parkurda yapılan Selçuk-İzmir arasındaki 5. etabında Türk bisikleti için unutulmaz anlar yaşanmıştı… Gazete Habertürk’ten Murat Ağca’nın haberine göre dün son 1 kilometrede müthiş bir atak yapan Türkiye Milli Takımı’ndan Ahmet Örken, 4:06.51’lik derecesiyle tekerlek farkı ile ikinci oldu. Bu dereceyle birlikte ilk defa bir Türk bisikletçi, World Tour kategorisindeki bir turda etabın kürsüsüne çıktı.

2. olduğu yarışın ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Örken, “Genel klasmandan çok, etaplarda kürsüye çıkmak için buradayız. Podyumda olabiliyorsak, yarış da kazanabiliriz. Kendimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu sezon yaptıklarıma ben bile inanamıyorum” diyen milli sporcumuz, “Hemen her yarışımda kürsüye çıktım. Torku Şeker ile iyi yarışlara katıldık ve buraya da çok iyi hazırlandık” şeklinde konuştu.

BAK: ”İSTANBUL EN AZ PARİS, NEW YORK VE LONDRA KADAR GÜVENLİ BİR ŞEHİR”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ardından yaptığı açıklamada, “Tüm dünyaya ‘İstanbul en az Paris, Londra, New York kadar güvenli’ olduğunu gösterdik. Bakın insanlar güzel bir İstanbul gününde Sultanahmet’te bir araya geldiler bu organizasyonu takip ettiler. Bu güzelliği gördüler” diye konuştu.
53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu BAE Takımı Emirates’in İtalyan sporcu Diego Ulissi kazandı. Bisiklet yarışına gelen ve ödülleri veren Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İbrahim Kalın ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

”İSTANBUL ÖZEL BİR MARKA”
İstanbul’un özel bir marka olduğunu belirten Bak, “İstanbul’un kültürü, tarihi güzellikleri ile beraber Sultanahmet’te tamamlayarak İstanbul’un kültürel ve tarihi değerlerini, boğazını tüm dünyaya göstermiş olduk. Bu yıl bir yenilik vardı parkurda. Formula 1’den başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçildi. Tarihi yarım ada da tur atılıp burada tamamlandı. Alanya’da başladı etaplar ardından Kemer, Marmaris, Fethiye, Selçuk olmak üzere İstanbul’da tamamlandı. Bu yılın bir özelliği de Türk milli takımının performansı. Bu turun dünya kategorisinde olması, önemli takımların olması bir kademe daha üst düzey organizasyon oldu takımlarından çekişmesinden dolayı. Türkiye olarak şanslıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen birisi, sporun bütün değerlerini analiz edebilen değerlendirme yapan birisi. Pek çok organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonu da destekliyor. Türkiye potansiyeliyle, yaptığı tesislerle ortaya koyduğu organizasyon yeteneğiyle pek çok spor etkinliğini gerçekleştirebiliyor. Tüm dünyaya ‘İstanbul en az Paris, Londra, New York kadar güvenli’ olduğunu gösterdik. Bakın insanlar güzel bir İstanbul gününde Sultanahmet’te bir araya geldiler bu organizasyonu takip ettiler. Bu güzelliği gördüler” diye konuştu.

”ÖNÜMÜZDEKİ SENE DAHA ETKİN BİR TUR OLACAK”
Bisiklet turunun Türkiye’nin üzerine konulmaya çalışılan algıyı yıkmak için önemli cevap olduğunu vurgulayan Bakan Bak, “Bakıyorsunuz Türkiye hakkında çıkartılan algı operasyonlarının hiçbiri ülkemizin üzerine yapışmıyor. Gerçekten ülke olarak vatanımızı, ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin güçlü olmasını, büyüyen gelişen Türkiye istiyoruz. Bunlar da büyüyen, gelişen Türkiye’nin işaretleri. Halkımızla birlikte güçlüyüz. Sporda da güçlüyüz. Daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki yıl daha etkin bir tur organize edilecek. Etaplar esnasında destek veren bütün mahalli idarelerimize, valilerimize, belediye başkanlarımıza, katılımcılara, organizasyonda görev alan hakemlere, bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Umarım önümüzdeki yıl daha güzel bir organizasyon yapacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri İbrahim Kalın ise herkesi Türkiye’ye davet ederek, “Türkiye’nin güzelliklerini bizzat görsünler. Bisiklet meraklıları burada bisiklet çevirsinler. Biz bundan çok memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

ONUR BALKAN: ”KÜRSÜDE YER ALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Türkiye Güzellikleri klasmanında zirvede yer alan Onur Balkan, kürsüde yer aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.


Türkiye Güzellikleri Klasmanını ise Türkiye Milli Takımı’ndan Onur Balkan zirvede bitirdi. Balkan, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Turu başlamadan önce mayoyu kazanmayı hedeflemiştik. Türkiye turunda kürsüde yer aldığımız için çok mutluyuz. Bugün dünkü etaba göre daha kolaydı. Kaza olduğu için arkada kaldık. Bizim için hedeflediğimiz şeyleri yaptık. Gerçekten çok mutluyuz” diye konuştu. (Haber Türk)

CEVAP VER