Her yıl geleneksel hale gelen Germencik Boğa güreşi festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Ege’de çetin geçen güreşler arasında yer alan Germencik boğa güreşleri büyük organizasyonla gerçekleşirken, Germencik Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde yaklaşık 120 boğa Alangüllü arenasında rakipleri ile karşılaştı. Sıcak hava altında kıyasıya geçen güreşlerde boğalar zaman zaman zor anlar yaşadı. Rakiplerine yenilen boğalar güreş alanından kaçarak mağlubiyeti kabul ederken, galip gelen boğaların sahipleri ise büyük sevinç yaşadı. Sıcak havaya rağmen yaklaşık 3 bin kişinin izlediği boğa güreşleri akşam saatlerine kadar sürdü. Güreşlerde dereceye giren boğa sahiplerine para ve madalya ödülü verildi.

VATANDAŞ SICAK HAVAYA KENDİNCE ÖNLEM ALDI
Güneş altında yaklaşık 45 dereceye ulaşan hava koşullarında gerçekleşen boğa güreşlerinde bazı güreşseverler ise kendilerince çeşitli önlem aldı. Vatandaşlar güneşten korunmak amacıyla ağaç dallarından yaptıkları gölgelikler altında güreşleri takip etti. Sıcak havaya aldırış etmeyen güreşseverler hem güreş izledi hem de piknik yapıp pazar gününü değerlendirdi.
“İLGİNİN YOĞUN OLMASI MEMNUN ETTİ”
Bu yıl da güreşlerin renkli geçtiğini belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Ege’nin birçok il ve ilçesinden gelen boğalar ve sahiplerinin yanı sıra güreş severleri misafir ettik.  Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz güreşler heyecanlı geçti. Bir Yörük kültürü olan boğa güreşinin yine bir Yörük kültürü olan Deve güreşi gibi ülkemizin gelenek ve göreneklerinden olduğunu biliyoruz. Bu gelenek ve göreneklerimizi bu sene de bir aksilik olmadan gerçekleştirdik. Bu yıl baş güreşinin yanı sıra belediye başkanlığı kupası, kaymakamlık kupası, ziraat odası başkanlığı kupası başta olmak üzere birçok kupa sahibini buldu. Alangüllü arenada gerçekleştirdiğimiz boğa güreşine 120 boğa ve sahiplerinin yanı sıra Aydın ve çevre illerden çok sayıda vatandaşın takip etmesi de bizleri mutlu etti. Tüm güreşseverlere Germencik güreşlerine katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi. (Ses Gazetesi)

 

CEVAP VER