16-20 Eylül tarihleri arasında Karaganda’da 19. Müzikal Sarıarka Festivali düzenlendi.

Bu seneki festivale TÜRKSOY damgasını vurdu. Festivalin kapanışı TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un 70. Yaşına ithafen düzenlenen “Tüm Varlığım Dostlarımdır” konseri ile gerçekleştirildi. Bu konserde dünyanın pek çok ülkesinden davet edilen sanatçılarla birlikte Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Başkurdistan’dan gelen sanatçılar sahne aldı. Konserin ardından Karanganda Merkez Parkı’nın önünde bulunan “yıldızlar alleya”sında Düsen Kaseinov’un adına yıldız açılışı gerçekleştirildi. Karaganda Valisi Erlan Koşanov’un ve kültür sanat camiasından çok sayıda tanınmış kişinin katıldığı açılışın ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Düsen Kaseinov’un, Karaganda’nın ve Kazakistan’ın gururu olduğunu vurgulayan Erlan Koşanov, Karaganda’nın bu kıymetli evladının Türk dünyasının kültür bakanı olarak saygı görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etmiştir. Düsen Kaseinov ise yaptığı konuşmada dostlarının, öğrencilerinin, dostları ya da öğrencilerinin yetiştirdiği yeni yeteneklerin katıldığı bu festivalin Karaganda’da düzenlenmesinin tesadüf olmadığına dikkat çekerek, her nerede ve hangi görevde olursa olsun çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği memleketini unutmadığını söyledi. Karaganda’nın son derece profesyonel sanat topluluklarına sahip olduğunu ve Karagandalı sanat severlerin seviyesinin de yüksek olduğunu belirten Kaseinov, dostlarını hemşehrilerine tanıştırmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Festivalde Türkiye’yi temsil eden Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından opera solisti Burçin Savigne ve Türk Dünyası Müzik Topluluğu solisti Feryal Başel izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

 

CEVAP VER