Popülizm sarmış her bir yanımızı, Atam buna rağmen baktığım her yerde izin duruyor! 60 yaş grubu unutsa, 5 yaş grubu hafızasına yazıyor.

Memleketin en önemli günlerinden biri 19 Mayıs tarihi. Genel yönetim, yerel yönetimler, okullar, hemen her yapı bir bayram kutlaması yapıyorlar ki, buram buram popülizm kokuyor.

Haydi stadyumlarda bayram kutlaması yapamıyorsunuz (!) Okullar neden duruyor? Belediyeler ha keza! Ama kolayı var, ver parayı, getir popçuyu, pop arabeskçiyi, doğrudan arabeskçiyi! Mustafa Sandal atletle konser verince, bayram mı kutlamış oluyoruz?

Nerede bizim 33 olimpiyat altın madalyalı sporcumuz? Avrupa Şampiyonu takımlarımız, Konyaaltı Belediyesi Kadın Hentbol takımı misal? Filenin Sultanları, Filenin Perileri, Filenin Efeleri, A Erkek Basketbol Takımı…

19 Mayıs’ı Türkiye’ye neden onların ihtişamı ile anlatamıyoruz? Oxford’dan, Yale’den davet alan gençlerimiz, dünyanın kıskandığı klasik müzik sanatçılarımız, sporcularımız? Allah aşkına bu ne basitlik? Her partiden belediye? Ver parayı popçuya konser versin, bayram kutlansın! Meşrebine göre bir de İzmir Marşı attırdın mı? Görevini yapmış olursun?

Nerede Atatürk? Atam 19 Mayıs’ı gençlere bayram olarak armağan etmiş, eee? Nerede Atatürk’ün silah arkadaşları? Nerede taklar, spor gösterileri, danslar, motosikletli polisler, okullar, fener alayları? Horonlar, halaylar, zeybekler, dadaşlar, Seymenler, efeler nerede?

Gençliğe bakış bu mu, pop mu? Dejenerasyon, hem de dibine kadar! Ayıp ya, basitliğiniz, popülizminiz batsın sizin! Avustralya, ülkesinin insanındaki milliyetçilik duygusunu diri tutmak için her sana gençlerini bu topraklara gönderiyor, Anzak ayini düzenliyor. Biz de popçuların basitliğinde tarihimizi unutuyoruz! Ben bundan utanıyorum!

CEVAP VER