Mamak Belediyesi tarafından yaptırılan ve halkın cesaretini simgeleyen 15 Temmuz Şehitleri Anıtı açıldı. Tankların durdurulduğu Mamak Caddesi üzerinde 15 metre yüksekliğinde inşa edilen anıtta, hain saldırıda şehit olan 249 vatandaşımız  birer yıldızla temsil ediliyor. Darbe girişiminde yaşanan kahramanlık görsellerinin ve 15 Temmuz gecesi sembolleşen isimlerin de yer aldığı anıtın açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Elmadağ Kaymakamı Turgay Ünsal, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak Müftüsü Ramazan Illıkan, şehit aileleri, 15 Temmuz gazileri ve binlerce vatandaş katıldı. Açılış öncesi Yeni Mamak Merkezi Cami’si önünden, 15 Temmuz Şehitleri Anıtı önüne kadar Mamak protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Halisdemir nöbet başında

Darbe girişimi gecesinin her ayrıntısına yer verilen anıtta Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in birebir heykeli Türk Bayrağı önünde vatan nöbetine devam ediyor. Dört köşesi bulunan anıtın diğer yüzlerinde ise tankların önüne yatan Metin Doğan’ın kabartma heykeli, kamyonetiyle meydanlara insan taşıyan Şerife Boz’un kabartma heykeli ve o gece şehit olan 10 Mamaklı vatandaşın kabartma heykelleri bulunuyor.

İradesine sahip çıkan milyonları hesaba katmadılar

Açılış konuşmasını yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu güne kadar birçok projenin açılışını yaptık. Fakat bugün ayrı bir gurur ve heyecan içerisindeyim. O gece şanlı ordumuzun üniformasını giyen, içimizden çıkan sureti haktan görünen hainlerle karşı karşıya geldik. Ancak bu hainlerin hesaba katmadıkları bir şey vardı. Ömer Halisdemir, Şerife Boz, Metin Doğan gibi nicelerimizi hesaba katmadılar. O gece sokağa çıkarak iradesine sahip çıkan milyonları hesaba katmadılar. Bugün Türkiye’yi nasıl ecdadımızın tarihe altın harflerle yazılan kahramanlıklarına borçluysak, 15 Temmuz’un da gelecek nesiller için öyle bir anlam ifade edeceğine inanıyorum” dedi.

O gece milletimiz Seyit On Başı oldu Nene hatun oldu

Kanlı darbe girişiminin 1. yıl dönümü olduğu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin; “Devlet içerisinde yuvalanmış, şanlı Türk Ordusu’nun üniformasını üzerine giymiş, kirletmiş ve aziz milletimizin vergileriyle alınan tankları, topları, tüfekleri, mermileri milletimize doğrultmuş, gözünü kan bürümüş teröristler tam 1 yıl önce milletimiz tarafından bozguna uğratıldı. Seçimle iş başına gelen ilk Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve dirayeti ile aziz milletimiz bu darbe girişimi durdurdu. Eşine az rastlanır bir destana imza atıldı. 15 Temmuz gecesi yaşanan son haçlı seferinde, o gece milletimiz Seyit On Başı oldu, Nene hatun oldu ve darbecilere gerekli cevabı verdi” dedi.

Bu hainlikleri her zaman anlatmamız gerekiyor

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Külliyemizi, Genel Kurmay Başkanlığımızı, vatandaşlarımızı F16’larla bombaladılar. Tanklarla vatandaşlarımızın üzerine yürüdüler. Ancak Aziz Türk Milleti’nin cesareti ve vatan aşkı bu yürüyüşü, bu hain girişimi canları pahasına da olsa durdurdu. Artık bu saatten sonra yapmamız gerekenlere bakmamız gerekiyor. Bu hainliği çocuklarımıza, gelecek nesillere her zaman anlatmamız gerekiyor. Unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

CEVAP VER